Vincenzo Nibali izpolnil obljubo, Toura je zanj konec

Že ob prvem prostem dnevu je Vincenzo Nibali naznanil, da bo na Dirki po Franciji vztrajal le še teden dni, nato pa ob drugem prostem dnevu dirko zapustil. Razlog je priprava na olimpijske igre, kjer bo skušal osvojiti eno izmed kolajn.

Šest dni, kolikor je med koncem Dirke po Franciji in olimpijsko cestno dirko, bi bilo za Vincenza Nibalija (Trek-Segafredo) premalo za popolno regeneracijo in pripravo na zanj največjo dirko v sezoni.

Francijo zapušča teden dni pred prihodom dirke v Pariz. Na svojem računu nima ničesar omembe vrednega, v prvih 15. etapah je sicer večkrat poskušal osvojiti zmago z udeležbo v begu, a vselej so ga izdale noge. Še najbolje je nastopal prav na zadnji etapi v Andori, kjer je bil član velike ubežne skupinice, a na zadnjem vzponu ni uspel držati tempa najboljših in zadovoljiti se je moral z 11. mestom.

»Danes je bil težek dan, ne le v zaključku,« je v cilju priznal Nibali. »Skušali smo držati visok tempo, da bi zredčili skupino. Na ta način smo nadzirali dirko. Na zadnjem vzponu ni bilo dogovora med ubežniki, šlo je za spopad najboljših posameznikov. Bil je dober dan, kot ekipa smo dirkali agresivno, kot to počnemo že celotno dirko. Bil je dober zadnji test pred odhodom z dirke

Bo “Morski pes” ugriznil na Japonskem? (vir: twitter)

Nibali je svojo zadnjo etapno zmago na Touru dosegel leta 2019, letos pa ostal praznih rok. V Francijo je pripotoval z drugačnimi nameni kot v preteklih letih, kar je tudi spremenilo njegov način dirkanja.

»Vozil sem drugačen Tour v primerjavi s preteklimi izvedbami, a podobno kot leta 2016 pred Riom. Dirka po Franciji je spodbuda za vse, lahko se primerjaš z najboljšimi na svetu. Menim, da je bila zame to perfektna pot za dosego forme pred Tokiem.«

»Občutki so dobri, a za dirko, kot so olimpijske igre, potrebuješ celotno ekipo v dobri formi. Prepričan sem, da bo moj moštveni sotekmovalec Giulio Ciccone glavni kolesar ekipe.«

Vincenzo Nibali je že 38. kolesar, ki zapušča letošnjo Dirko po Franciji. Po Mathieuju van der Poelu je drugi, ki je odkrito priznal, da se z dirke poslavlja zaradi priprave na olimpijske igre.

Prejšnji članekAlejandro Valverde: »Lepo je zmagati, a pomembnejše je, da ne padeš«
Naslednji članekLachlan Morton že na poti do Pariza, glavnino bo prehitel za pet dni