VIDEO: Roglič se še naprej poigrava s konkurenco

Primož Roglič je še naprej nepremagljiv. Slovenski as je bil najmočnejši na prelaz Porte, kjer se je končala druga etapa Kriterija Dofineja. Roglič je z zmago tudi prevzel majico vodilnega, ki jo je danes nosil njegov moštveni kolega Wout van Aert.

Neverjetnim predstavam Primoža Rogliča ni videti konca. Današnja etapa se je končala na 17 kilometrskem vzponu Porte, kjer smo pričakovali napete boje za etapno zmago. Glavnino je na klanec popeljal vlak Ineosa, ki je prvič letos izgledal zares močno. Britansko moštvo je vzpon začelo s sedmerico kolesarjev in narekovalo oster tempo, ki je glavnino dodobra zredčil.

Vendar pa se je taktika Ineosa kmalu izjalovila. Moči kolesarjev so se trošile hitreje od pričakovanj in kolesarji v rdeče-črnih moštvih so popuščali eden za drugim. Ko je 2,9 kilometra pred ciljem pred Eganom Bernalom ostal le še Pavel Sivakov je postalo jasno, da bo Kolumbijcu v zaključku zelo težko.

Sivakov je popustil po le nekaj metrih narekovanja tempa in Bernal je bil sam. Na čelo se je postavil Sepp Kuss, ki je ostal zadnji pomočnik Rogliča. Visok tempo se je žal izkazal za previsoka za Tadeja Pogačarja, ki je moral prestaviti v lažjo prestavo in glavnino pustiti naprej.

Tudi Roglič je nato ostal sam in se narekovanja tempa lotil kar lastnoročno. Ta je bil tako visok, da se je v ozadju odprla luknja med njim in glavnino, kar je Rogliču potrdilo, da je najmočnejši. Čeprav ni šlo za pravi napad, je Roglič priložnost izkoristil in svoj tempo še dvignil. Petsto metrov do cilja je svojo prednost še povečeval in v zadnje metre pripeljal povsem osamljen. Roke je dvignil v zrak in se veselil še tretje etapne zmage v tednu dni.

Drugo mesto si je privozil domači junak Thibaut Pinot, ki je ciljno črto prečkal osem sekund za Rogličem. S Francozom sta v cilj prišla še Emanuel Buchmann in Guillaume Martin, dve sekundi počasneje so dirko zaključili še ostali člani glavnine. Med njimi je bil tudi Egan Bernal, ki je končal kot deseti. Tadej Pogačar si je privozil 15. mesto, njegov zaostanek je znašal minuto in eno sekundo.

Jutri karavano čaka nov izjemno težek dan. Etapa se bo, tako kot vse na dirki, končala na vrhu vzpona. A še pred ciljnim 15-kilometrskim klancem bo kolesarje čakal vzpon HC. Prelaz Madelaine je star znanec kolesarskih navdušencev. Skoraj osemnajst kilometrov ceste se dviga s povprečjem 8,3 odstotka. Etapa se bo končala v mestu Saint-Martin-de-Belleville.

Prejšnji članekBennett z zmago v Italiji zaključil uspešen dan Jumbo-Visme
Naslednji članekKolesarji po drugo spomeniško zmago v Lombardijo