VIDEO: Roglič milimetre od etapne zmage

Primož Roglič je že na prvi etapi Tour de l’Aina pokazal, da je v odlični formi. Trasa, ki po profilu ni ustrezala hribolazcem je v zaključku vseeno pripeljala do šprinta »lahkokategornikov«, med katerim se je odlično znašel naš as Roglič.

Kratka bolj ali manj ravna etapa se je po 140 kilometrih končala v Ceyzeriatu. V begu je večino dneva preživela trojica ubežnikov, ki je bila ujeta 10 kilometrov pred ciljem. Nadzor nad glavnino je nato prevzela ekipa Ineosa, za njo pa je svojega kapetana varovala tudi Jumbo-Visma.

Ob vstopu v zadnje dva kilometra so se začeli boji za etapno zmago. V zaključku je bil najbolj aktiven Roglič, ki je prvič napadel 1,5 kilometra do cilja, ko se je cesta postavila rahlo navkreber. Njegovemu napadu sta sledila Egan Bernal in Teo Geoghehan Hart, ki sta Slovenca pripeljala nazaj v glavnino.

Nato se je na čelo dirke postavil Tom Dumoulin, ki je Rogliča povlekel v zadnje metre. Ineosovi kolesarji dvojici Jubmo-Visme niso uspeli slediti in vrata do etapne zmage so bila za Rogliča na stežaj odprta.

Ciljna črta je bila postavljena na vrhu kratke klančine, na kateri je šprint začel prav Roglič. Slovencu je v zaključku zmanjkalo nekaj moči. Po levi strani se je mimo pripeljal član Deceunink-Quick Stepa Andrea Bagioli in svoje kolo potisnil preko ciljne črte. Dober ekipni rezultat Jumbo-Visme je s četrtim mestom dopolnil Tom Dumoulin.

Primož Roglič je čast majice državnega prvaka branil nadvse dobro in z današnjim drugim mestom še enkrat več potrdil odlično pripravljenost. Novo priložnost za zmago bo imel že jutri. Trasa druge etape je hribolazcem bolj pisana na kožo kot današnja, cilj se namreč nahaja na vrhu vzpona druge kategorije.

Prejšnji članekJakobsen buden in v dobrem stanju
Naslednji članekČas za prvi spomenik sezone od Milana do San Rema