VIDEO: Grd padec Američana na kronometru, ki ga kamere niso ujele

Svetovno prvenstvo v vožnji na čas je zaznamovala spektakularna zmaga Tobiasa Fossa. Norvežan je upravičeno pobral ves soj žarometov, a posledično kolesarski navdušenci nismo videli vsega, kar se je dogajalo v ozadju. Kamere namreč niso ujele grdega padca Magnusa Sheffielda, ki pa se je na srečo končal brez hujših posledic.

Mladi Magnus Sheffield je bil po nenadni odsotnosti Lawsona Craddocka glavno orožje ZDA v vožnji na čas. Dvajsetletni član Ineos Grenadiers je v kratki karieri že dokazal, da ima v svojem arzenalu tudi izjemno vožnjo na čas in uvrstitev v najboljši deseterici je bila povsem realna možnost.

Vendar pa Sheffieldu vožnja ni šla povsem po načrtu. Svoj poskus je sicer začel zelo dobro in na prvem vmesnem času postavil šesti najboljši čas, na drugem pa se celo dvignil za dve mesti. A nato je prišel ključni trenutek vožnje, s katerim je uničil vse, kar je prej naredil prav.

Mladenič je enega izmed levih ovinkov ocenil nekoliko narobe in vanj pridrvel s precej previsoko hitrostjo. Posledično je za zavoj potreboval več prostora, ki pa ga ni imel. Takoj po prihodu iz zavoja je spoznal, da je storil napako, ki jo je z močnim zaviranjem in postavitvijo noge na tla skušal rešiti, a bilo je prepozno.

Trk z zaščitno ograjo je bil neizbežen. Američan je tik pred trkom sicer močno zavrl in s tem povzročil, da ga je “vrglo preko krmila”. Tipičen kolesarski padec, ki si ga nihče ne želi, ga je tokrat celo rešil, saj je ublažil moč prvega stika z ograjo, katero je zadel precej visoko. Na ta način je uspel svojo energijo prenesti v ograjo, ki se je po domino efektu prevrnila, a s tem precej ublažila trk in stik Američana s tlemi.

Spektakularen premet preko ograje se je končal precej dobro. Po zaslugi ublažitve padca je Sheffield lahko nadaljeval z dirko in uspešno končal preizkušnjo. Končal jo je na visokem 17. mestu, a padec ga je stal približno 45 sekund. Če ga ne bi bilo, bi Američan gotovo končal v najboljši deseterici.

Prejšnji članekVreme bo ponagajalo kolesarjem v Avstraliji
Naslednji članekFilippo Ganna določil termin lova na rekord in s tem razjezil rojake