VIDEO: Glavnini na dirki nasproti pripeljal avtomobil

V Franciji se danes odvija klasika Royal Bernard Drome. Ta je po kvaliteti in prepoznavnosti v senci belgijskih klasik, a letos je poskrbela, da se bo o njej veliko govorilo. Žal iz napačnih razlogov.

Začetek francoske klasike je bil zelo slab. Že v uvodnih kilometrih, ko je glavnina še vozila skupaj in so se kolesarju skušali prebiti v beg, je karavani nasproti pripeljal avtomobil.

Na ozki cesti, ki je bila zaradi zavoja slabše pregledna, so kolesarji na čelu glavnine ustvarili dolgo kolono in tako preprečevali poskuse begov. Prav zaradi tega se je situacija iztekla veliko bolje, kot bi se sicer. Koloni kolesarjev se je uspelo umakniti avtomobilu in pravočasno opozoriti preostale tekmovalce, ki so se nato uspešno premaknili proti robu cestišča.

Policija, ki skrbi za zaporo ceste več kot očitno svojega dela ni opravila. Vozeči avtomobil se zagotovo ne bi smel znajti na trasi, v kolikor pa do tega pride, bi morala policija o tem obvestiti direktorja dirke, ki bi dirko začasno nevtraliziral in tako poskrbel za varno razrešitev nastalega položaja.

Organizatorji se lahko le zahvalijo sreči, da se je vse skupaj izteklo brez posledic. Voznik avtomobila, ki tudi po srečanju s kolesarji ni zaviral ali se umaknil, je povzročil le manjši padec nekaterih kolesarjev, ki so se bolj prevrnili s kolesa zaradi nenadnega hitrega zaviranja. Na tleh je sicer obležal eden izmed tekmovalcev, ki pa je lahko nadaljeval z dirko.

Prejšnji članekGneča v ovinku? Skoči na pločnik med gledalce!
Naslednji članekMads Pedersen postal zmagovalec Kuurne-Bruselj-Kuurne