VIDEO: Evenepoel se prvič po poškodbi javlja iz bolnišnice

Remco Evenepeol je na Dirki po Lombardiji napačno ocenil enega izmed ovinkov, zadel ograjo mostu in preko nje padel v brezno. Reševalci so ga karseda hitro spravili v bolnišnico, kjer so izvedli prve preiskave. Belgijec je bil dan kasneje prepeljan v domačo bolnišnico iz katere se je danes preko družabnih omrežjih tudi oglasil.  

Nasmejani Evenepoel (kolikor je v dani situaciji lahko) je pozdravil navijače in zagotovil, da se počuti dobro. Vsem skupaj se je zahvalil za spodbudne besede, ki so mu jih namenili v preteklih dneh. Spregovoril je tudi o svoji sezoni, ki jo je tudi uradno označil kot končano.

»Na žalost je moja sezona končana, a se nam ne mudi. Imamo čas za načrtovanje vrnitve,« je povedal Evenepoel. »Vsi v ekipi smo zelo pozitivni in že gledamo proti naslednji sezoni. Nikamor se nam ne mudi, stvari bomo izpeljali zelo počasi. Vse bom naredili, da postanem boljši kolesar, še močnejši kot prej.« Mladi Belgijec je sporočilo končal s sloganom ekipe. »Volčji trop (vzdevek ekipe, op. a.) se nikoli ne preda

Evenepoel je ob padcu z mostu utrpel zlom medenice in preluknjana pljuča. Njegovo stanje je stabilno, ga pa v nadaljevanju leta čaka dolgo okrevanje in počasna vrnitev na kolo. V kolikor bo njegovo zdravljenje potekalo po načrtih, bi Belgijca morali v karavani videti na začetku naslednje sezone.

Prejšnji članekRoglič z ekipo na višinske priprave, Kruijswijk ostaja doma
Naslednji članekEkipa AG2R velika zmagovalka kolesarske tržnice