VIDEO: Evenepoel na kolesu prvič po padcu

Mladi belgijski as Remco Evenepoel je danes sedel na kolo prvič po hudem padcu na Dirki po Lombardiji. Član Deceuninck-Quick Stepa si je ob padcu z mostu zlomil medenico, zaradi česar je bil kar nekaj časa prikovan na bolniško posteljo. Danes je končno lahko sedel na kolo.

Rehabilitacija Evenepoela gre v pravo smer. Že pred časom smo pisali o njegovih prvih korakih po bolniški sobi, ki jih je tedaj napravil s pomočjo bergel. Še dodaten mesec dni je potreboval, da je poškodbo zacelil do te mere, da lahko zopet sedi na kolesu in naredi prve obrate pedal.

Evenepoel trenutno »vozi« le na trenažerju, kjer je njegova poškodba manj na udaru novih težav. Še nekaj časa bo s kolesom prikovan med štiri stene, nato pa se bo lahko odpravil po prve kilometre na cesto.

Sezona je za mladega Belgijca že izgubljena, takoj po poškodbi je bilo jasno, da bo letošnje leto namenjeno rehabilitaciji, v naslednji sezoni pa ga zopet lahko pričakujemo v karavani. Koliko bo poškodba vplivala na njegove rezultate pa bo povedal le čas.

Prejšnji članekNajvečja ženska dirka Giro Rosa padla razred nižje
Naslednji članekVan der Breggenovi uspel dvojček, najboljša Slovenka Eugenija Bujak