VIDEO: Divji spust Toma Pidcocka obnorel kolesarski svet

Tom Pidcock je še enkrat več dokazal, da je izjemen spustaš. V posnetku, ki je zaokrožil po spletu, je predstavil svoje neverjetne sposobnosti na tehničnem spustu v Los Angelesu.

Še pred dnevi se je kolesarski svet čudil Tomu Pidcocku, ki se je z vožnjo po bankini neverjetno rešil padca na kronometrskem kolesu, tokrat pa se kolesarski svet že navdušuje nad novim posnetkom.

Priznani kolesarski YouTube kanal SAFA Brian je objavil 6-minutni posnetek spusta v družbi Toma Pidcocka. Gre za priljubljeni spust Tuna Canyon v Los Angelesu, ki slovi po strmi in zaviti cesti.

Med kolesarji spust priljubljen predvsem zaradi nekaterih specifičnih karakteristik. V 4,33 kilometra se cesta spusti 396 metrov, kar pomeni, da je povprečni naklon -9,1 %, na posameznih odsekih pa doseže celo -16 %. To omogoča doseganje izjemno visokih hitrosti, sploh, če si mojster kot je Tom Pidcock.

Cesta pritiskanje na vso moč in vožnjo od roba do roba omogoča tudi zaradi enosmerne ureditve. Redko imajo (rekreativni) kolesarji možnost voziti na vso moč, brez da bi se morali obremenjevati z nasproti vozečimi avtomobili ali kolesarji.

Pidcockov spust ni minil povsem brez težav. Na enem izmed ovinkov mu je rahlo zdrsnila zadnja guma, ravno ko se je približeval desnemu zavoju, ki ni bil zavarovan. A Britanec je še enkrat več dokazal svoje mojstrstvo in se rešil padca ter pot v dolino nadaljeval, kot da se ne bi nič zgodilo.

Po pregledu Britančeve Strave lahko ugotovimo, da je posnetek nastal oktobra 2022, ko je Pidcock tri tedne preživel v Ameriki. Priljubljena platforma razkriva tudi dejstvo, da je 23-letnik pred prvo vožnjo že opravil en spust, ki ga je verjetno uporabil za ogled proge.

Neverjetne so tudi številke Britanca. Ta se je v dolino vozil s povprečno hitrostjo 58,5 km/h, najvišja hitrost pa je znašala 84,9 km/h. Vse to pa ni bilo dovolj, da bi postavil najboljši čas odseka, saj je nekdo vozil še 8 sekund hitreje od drznega člana Ineos Grenadiers.

Prejšnji članekRubio presenetil Evenepoela, ki vseeno oblači rdečo majico
Naslednji članekJuan Molano v tesnem šprintu UAE Emiratesom prinesel pomembno zmago