VIDEO: Caleb Ewan poravnal račune s prve etape

Mirna tretja etapa se je pričakovano končala s skupinskim šprintom. V Sisteronu je največ moči premogel Caleb Ewan, ki je na ciljni črti prehitel največjega konkurenta Sama Bennetta. Luka Mezgec v zaključku žal ni uspel priti v ospredje.

Tretja etapa Dirke po Franciji je bila z naskokom najbolj mirna do sedaj. Izjemno dolg beg Jeroma Cousina (Total Direct Energie), ki je cel dan vozil sam, je bil ves čas obsojen na neuspeh. Glavnina je Francoza ujela 16 kilometrov pred ciljem, ko so svoje načrte začele izvajati ekipe šprinterjev.

Vlaki ekip so glavnino popeljale v Sisteron, kjer se je danes zaključila etapa. Po ulicah mesta so se kolesarji prerivali za najboljši položaj v zaključku. Predvsem pomembno je bilo prečenje zadnjega krožišča dva kilometra pred ciljem, ki je ob napačni izbiri smeri lahko pomenil konec možnosti za zmago.

Tik pred vstopom v zadnji kilometre sta se na čelo postavili ekipi Sunweba in Lotto Soudala, ki sta računali na zmago Ceesa Bola oziroma Caleba Ewana. Luka Mezgec je v zaključku ostal sam in si mogel pomagati s kolesarji ostalih ekip.

Tristometrov do cilja se je začel šprint glavnine, prvi je začel Matteo Trentin, a kmalu ostal brez moči. Naprej se je prebil Sam Bennett, ki je imel v zavetrju Caleba Ewana. Prav slednji je tik pred ciljno črto skočil mimo Irca in si privozil prvo letošnjo zmago.

Na tretjem mestu se je v cilj pripeljal evropski prvak Giacomo Nizzolo. Luka Mezgec je v zaključku izgubil dober položaj za šprint in etapo končal kot enajsti.

Slovenski kolesarji so danes mirno preživeli etapo. V cilj so prišli z glavnino, tako Primož Roglič in Tadej Pogačar sta bila dobro zaščitena in varno odpeljala vseh 198 kilometrov. Svoje moči sta hranila za jutrišnji dan, ko karavano čaka prvi gorski cilj.

Prejšnji članekLuka Mezgec dobiva zvezdniškega sotekmovalca
Naslednji članekNajboljša kolesarka sveta menja klubske barve