Veter odpihnil 6. etapo dirke Pariz-Nica

Organizatorji so odpovedali 6. etapo dirke Pariz-Nica, potem ko so ocenili, da njena izvedba zaradi močnega vetra ni mogoča.

Kolesarji so se zbrali v mestecu Tourves, kjer bi se morala začeti današnja etapa. A že pred začetkom je postalo jasno, da bo njena izvedba težka, saj je karavani grozil močan veter, katerega sunki so presegali tudi 100 km/h.

ASO, ki stoji za organizacijo dirke, je tako že pred začetkom napovedal drastično skrajšanje etape. Prvi dve tretjini etape bi bili odstranjeni, kolesarji pa bi se udarili na zaključnih 80 kilometrih trase.

Zaradi izpolnitve svoje dolžnosti do štartnih mest, je karavana v Tourvesu vseeno opravila predstavitev ekip in podpis štartne liste, nato pa naredila krajši krog po mestecu in tako počastila gostitelja in tam zbrane gledalce.

Kolesarji bi se nato morali vrniti v ekipne avtobuse in se prepeljati na prestavljeni štart etape. A še preden bi se kolona avtobusov odpravila proti štartni črti, so organizatorji oznanili, da je etapa v celoti odpovedana.

“Po pregledu številnih možnosti za spremembo trase in čakanju na izboljšanje vremenskih razmer, je organizator dirke Pariz-Nica sklenil, da odpove 6. etapo in zaščiti varnost kolesarjev na 81. izvedbi dirke,” se je glasila uradna izjava organizatorja.

Izjemno močen veter, ki je v regiji prevrnil številna drevesa, je naredil odpoved dirke neizogibno. Posledično se športne aktivnosti nadaljujejo jutri s 7. etapo v Nici v smeri Col de la Couillola.”

Tadej Pogačar (UAE Emirates) tako ostaja v rumeni majici vodilnega in še naprej uživa 6 sekund prednosti pred Davidom Gaudujem (Groupama-FDJ) ter kar 46 sekund pred Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Močan veter sicer ne nagaja le organizatorjem francoske dirke. Tudi na Tirreno-Adriatico so bili organizatorji prisiljeni v spremembo trase. Zaključni vzpon so skrajšali za 2,5 km in ciljno črto pomaknili bližje dolini.

Prejšnji članekDavid Gaudu stopil prednost Tadeja Pogačarja, v šprintu najboljši Kooij
Naslednji članekPrimož Roglič še drugi dan zapored slavi etapno zmago in prevzema skupno vodstvo