Van der Breggenovi uspel dvojček, najboljša Slovenka Eugenija Bujak

Nizozemka Anna van der Breggen je po uspehu na kronometru, danes slavila še na cestni dirki. S samostojnim pobegom je presenetila tekmice in si privozila še tretji naslov svetovne prvakinje v karieri. Najboljša Slovenka je bila Eugenija Bujak, ki je končala na 14. mestu.

Anna van der Breggen je znova dokazala, da je najbolj vroča kolesarka ta hip. Po tem, ko se je pred tednom dni veselila zmage na najprestižnejši ženski etapni dirki Giru Rosa in v četrtek osvojila naslov svetovne prvakinje v vožnji na čas, je danes slavila še tretjič v sedmih dneh.

Drugo mesto je zasedla Annemiek van Vleuten, ki je danes vozila z zlomljenim zapestjem. Nizozemka je poškodbo staknila na Giru Rosa, zaradi nje pa izpustila tudi četrtkovo vožnjo na čas. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Elisi Longo Borghini.

Van der Breggenova je odločilno potezo na poti do zmage napravila 40 kilometrov do cilja, ko je na najtežjem vzponu napadla glavnino in se sama odpeljala naprej. Prikolesarila si je udobno prednost, ki jo je brez težav zadržala vse do dirkališča Enza in Dina Ferrarija v Imoli, kjer se je današnja preizkušnja končala.

Slovenke so na letošnjem svetovnem prvenstvu dobro razpoložene, že v četrtek je Bujakova izboljšala najboljši slovenski rezultat na svetovnih prvenstvih v kronometru, novo najboljšo uvrstitev pa je dosegla tudi na današnji preizkušnji. Uspeh Bujakove, ki je bila na 14. mestu, je dopolnila še Urša Pintar, ki je končala na 17. mestu.

Na dirko so se danes podale še tri Slovenke, Špela Kern je bila 38., Urška Žigart je končala kot 105., Urška Bravec pa preizkušnje ni dokončala.

Prejšnji članekVIDEO: Evenepoel na kolesu prvič po padcu
Naslednji članekSvetovno prvenstvo: Slovenski kolesarji v boj za medaljo