Van Aert bo sezono ciklokrosa nadaljeval na prebarvanem Bianchiju

Ciklokrosaška sezona je že v polnem zagonu. Tako kot v preteklih letih se na vrhu pojavljajo številna imena, ki jih lahko občudujemo tudi na cestnih dirkah. Eden izmed njih je Wout van Aert, ki se je odločil, da kljub spremembi opremljevalca koles Jumbo-Visme, sezono do konca odpelje na »starem« Bianchiju.

Menjava modela kolesa med sezono kolesarju že lahko predstavlja težavo, še toliko večjo lahko predstavlja menjava znamke kolesa. Wout van Aert je zato sklenil, da sezono konča na poznanem kolesu, hkrati pa bo sodeloval pri razvoju Cervelovega ciklokrosaškega modela. Za enako potezo se je odločila tudi novopečena članica moštva Marianne Vos.

Kolo bo nosilo Cervelovo barvno matrico. (vir: twitter)

»Trenutno še razvijamo kolo s Cervelom. Najbolje je iti na teren z zanesljivim materialom, zato sem se odločil, da bom vozil z Bianchijem,« je pred dirko v Baalu povedal belgijski zvezdnik.

Kolo je v novem letu vseeno dobilo nekaj lepotnih popravkov. Skladno z barvno matrico Cervela bo okvir pobarvan črno, vilice pa bodo v rumeni barvi. Na okvirju ne bo imena znamke, pač pa ga bo krasilo ime ekipe.

Prve kilometre v novem dresu je naredila tudi Marianne Vos. (vir: twitter)

Jumbo-Visma je s prehodom v novo leto predstavila nove drese in kolo. Dresi ostajajo zelo podobni lanskim, do veliko večjih sprememb pa je prišlo na področju kolesa. Na mesto glavnega opremljevalca je vstopil Cervelo, ki je kolo pobarval v barve Jumbo-Visme. Razvoj kolesa se bo do neke mere še nadaljeval, potrebne bodo namreč prilagoditve vsakemu posamezniku.

Največje spremembe bodo nastale na kolesu za vožnjo na čas. Tudi tukaj bo Van Aert močno prisoten, saj je kronometer ena njegovih paradnih disciplin. Za zdaj se bo sicer še posvetil ciklokrosu, proti koncu sezone pa se namerava aktivno vključiti v razvoj.

»Ne moreš enostavno kopirati položaja z Bianchija na Cervelo. Potrebno je iti od začetka. Ko se bo sezona ciklokrosa nekoliko umirila, bi rad novo kolo čim prej preizkusil in videl, ali mi omogoča ohranjanje položaja tudi ko razvijem več moč,« je dodal 26-letnik.

Prejšnji članekKaj imata skupnega Cristiano Ronaldo in Joao Almeida? Agenta!
Naslednji članekVan der Poel: »Sponzorjem dolgujem nastop na Dirki po Franciji«