Val odpovedi se nadaljuje, pokleknila še Dirka po Valencii

Z vsakim dnem bi morali biti bližje začetku nove sezone, a se le-ta vse bolj odmika. V preteklih tednih je koledar dirk zajel val odpovedi, ki se ne umirja. Naslednja v vrsti »za odstrel« je Dirka po Valencii.

Španski del koledarja bi se moral pričeti 3. februarja, ko bi bila na sporedu petdnevna Dirka po Valencii. V preteklih letih so na njej sezono začenjala številna največja imena karavane, tudi Tadej Pogačar, ki je še vedno aktualni zmagovalec.

Tadej Pogačar je aktualni zmagovalec Dirke po Valencii. (vir: twitter)

Organizatorji so sporočili, da je zaradi zdravstvenih razmer v okrožju izpeljava dirke nemogoča. Tako je odpovedana moška etapna dirka kot tudi ženska enodnevna dirka, ki bi morala biti na sporedu 7. februarja.

»Razlog za odpoved je trenutna zdravstvena situacija, ki jo povzroča COVID-19. Obvarovanje zdravja prevlada nad vsemi športnimi interesi,« so zapisali organizatorji v uradni izjavi.

Organizatorji želijo izvedbo dirke prestaviti na kasnejši termin. Trenutno se omenjajo majski datumi. A prav lahko se zgodi, da bo iskanje novega datuma neuspešno. Številne odpovedane dirke se namreč prav tako potegujejo za datume v maju in jasno je, da za vse ne bo prostora.

Dodobra zredčen koledar začetka sezone v prvi polovici februarja vsebuje le še francoske dirke. Proti koncu prihajajočega meseca sta na sporedu sicer klasika Almeria (ki bo najverjetneje odpovedana) in UAE Tour.

Prav slednji bo odprl koledar svetovne serije, na štartni listi je večina najboljših kolesarjev, tudi Tadej Pogačar, ki bo skušal izboljšati lansko drugo mesto. Nastop je napovedal tudi Chris Froome, ki se bo prvič predstavil v novih klubskih barvah. Glede na pretekle izkušnje bo UAE Tour najverjetneje izpeljan, a pod strogimi zdravstvenimi ukrepi.

Prejšnji članekOd najcenejše do najdražje Zwift izkušnje
Naslednji članekTrek-Segafredo izenačuje minimalno plačo kolesarjev in kolesark