V Švici nastaja nova kolesarska ekipa, zraven tudi Nibali

Bivši športni direktor ekip Dimension Data in Qhubeka NextHash, Doug Ryder, gradi prokontinentalno ekipo, ki bo luč sveta ugledala v prihodnji sezoni.

Njegova ekipa Qhubeka je World Tour licenco izgubila konec lanske sezone, ko ni morala podaljšati pogodbe svojim sponzorjem in osebju zaradi finančnih težav povezanih s podjetjem NextHash. Letos je ekipa dirkala na kontinentalni ravni, a v prihodnji sezoni bo Ryder znova imel ekipo, ki bo vozila na največjih dirkah na svetu. Do sedaj naj bi bilo v ekipi že bilo 18 kolesarjev, med njimi tudi veliko znanih imen iz World Toura.

Doug Ryder se želi vrniti na največji oder. (vir: twitter)

Za ekipo naj bi že podpisal Italijan Gianluca Brambilla, zmagovalec etap z Dirk po Italiji in Španiji. Podpisal je tudi Matteo Moschetti, odličen šprinter in zmagovalec mnogih šprintov. Tu je tudi Damien Howson, dolgoletni ekipni kolega Luke Mezgeca, ki ga je Ryder očitno prepričal, da pride pod njegovo okrilje. Podpisali naj bi tudi James Whelan, Mattia Bais, Antonio Puppio in Filippo Conca.

Štab ekipe naj bi bil v Švici, tako kot je bila že pred leti v Švici locirana sicer ruska ekipa Katusha Alpecin. Podjetji Q36.5 in Breitling naj bi tako podpisali pogodbo kot sponzorja, kolesa pa bo proizvajalo slovito podjetje Scott. Vincenzo Nibali bo deloval kot ambasador ekipe, pomagal pa bo tudi generalnemu direktorju ekipe, ki bo južnoafriški milijarder Ivan Glasenberg.

Prejšnji članekDirka po Emiliji generalka Tadeja Pogačarja pred zadnjim spomenikom sezone
Naslednji članekJonas Vingegaard je nazaj, Matej Mohorič tudi.