V nesreči pod Storžičem umrl nekdanji kolesar kranjske Save

Sobotna huda nesreča pod Storžičem, ko je plaz pod seboj pokopal tri življenja, odmeva tudi v kolesarskih krogih. Življenje je namreč izgubil nekdanji kolesar kranjskega kluba Marko Žepič.

Iz kolesarskega kluba Kranj so potrdili, da je v gorah življenje izgubil 41-letni Marko Žepič, ki je ob prelomu tisočletja zastopal barve kranjskega kluba.

»Sporočamo žalostno vest, da je v sobotni nesreči pod Storžičem tragično preminil naš nekdanji kolesar Marko Žepič. Svojcem izrekamo globoko sožalje. Marko, počivaj v miru!« so pri KK Kranj zapisali na Facebook profilu.

Žepič je najboljša leta preživel na začetku tisočletja. Tedaj je dosegel nekaj odmevnih rezultatov, med drugim je leta 2001 prišel do etapne zmage na Dirki po Srbiji, leto kasneje pa se je etapne zmage veselil tudi na domači Dirki po Sloveniji. Tedaj je postal celo vodilni kolesar na dirki.

Leta 2001 je Žepič prejel tudi pomembno individualno nagrado. Kolesarska zveza Slovenije ga je imenovala za našega najboljšega kolesarja do 23 let.

Marko, počivaj v miru!

Prejšnji članekTrentin kritičen do odziva ostalih sotekmovalcev
Naslednji članekKolesarji že iščejo nove meje dovoljenega