V kaotični etapi slavil Cees Bol, Roglič varno v cilju

Nizozemski šprinter Cees Bol je prepričljivo slavil v zaključku druge etape dirke Pariz-Nica. V sicer kaotični etapi, polni padcev je brez večjih težav do cilja prikrmaril tudi Primož Roglič, ki ga v ospredju pričakujemo na prihajajočih etapah.

Skoraj povsem ravninska etapa je na papirju nakazovala lahek dan, a odprta področja centralne Francije so zaradi stranskega vetra med glavnino vnesla kar nekaj nervoze. Naposled se je sicer izkazalo, da veter danes ni dovolj močan, da bi se glavnina strgala in bi videli ešalone.

Dobrih petdeset kilometrov do cilja so se že začele prve težave nekaterih kolesarjev. Manjša skupinica, v kateri je bil tudi Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), je zaostala in dolgo časa lovila priključek z glavnino. Eden ključnih pomočnikov Primoža Rogliča se je nato uspel vrniti k svojemu kapetanu.

V zaključnih kilometrih smo videli številne padce. V enega hujših je bil vpleten George Bennett (Jumbo-Visma), ki je ob udarcu v tla celo zlomil del čelade. Nekoliko pretresen Novozelandčan je nato zamenjal čelado in se samostojno vrnil v glavnino.

Tu pa še ni bilo konec festivala padcev. Ozke ceste so na tla spravile še Gregorja Mühlbergerja (Movistar), Senneja Leysena (Alpecin-Fenix) in Alexisa Vuillermoza (Total Direct Energie), ki je zaradi poškodbe končal dirko.

Boj za položaje na čelu glavnine se je začel že 5 kilometrov do cilja. Tehnično zahtevne kilometre so kolesarji želeli odpeljati čim bolj v ospredju, tudi Roglič se je dolgo časa boril za ugoden položaj, ki ga je zapustil šele ob vstopu v varno 3-kilometrsko območje pred ciljem.

Tudi danes zadnji kilometer ni minil brez padca. Na tleh so se znašli štirje kolesarji, ki so glavnino razdelili na dva dela in določene šprinterje izločili iz boja za etapno zmago. A vsa velika šprinterska imena so se uspešno izognila zastoju in v zaključku so se lahko udarila med seboj.

Zadnji zavoj 500 metrov pred ciljem sta najbolje odpeljali ekipi DSM-ja in Trek-Segafreda, ki sta v ciljno ravnino vstopili na čelu glavnine. V nadaljevanju sta prav njuna šprinterja najbolje opravila svoje delo. Cees Bol (DSM) se je iz zavetrja moštvenega kolega Tiesja Benoota (DSM) pognal že zgodaj in si ustvaril prednost nekaj dolžin kolesa, ki so zadostovale za današnje slavje. Na drugem mestu je v cilj zapeljal Mads Pedersen (Trek-Segafredo), tretji pa je bil Michael Matthews (BikeExchange).

Primož Roglič je sicer stresen dan preživel dokaj mirno in bil vselej na pravem mestu. Skupaj z ekipo je nadziral potek dirke in varno prešel vetrovne dele. V cilj je zapeljal v času zmagovalca na 37. mestu.

Prejšnji članekEgan Bernal s tretjim mestom na Strade Bianche presenetil tudi sebe
Naslednji članekIzvenzemeljske številke Van der Poela na Strade Bianche