Utrujeni Tadej Pogačar že zaključil sezono

Tadej Pogačar je danes oznanil, da zaključuje letošnjo sezono. Glavni razlog je utrujenost, saj je član UAE Emiratesov po zmagi na Dirki po Franciji nadaljeval z dirkanjem brez večjega počitka.

Tadej Pogačar letošnjo sezono že lahko označi za zelo uspešno, kar mu omogoča, da se predčasno poslovi od dirk in se osredotoči na počitek ter pripravo na naslednjo sezono.

Po zmagi na Dirki po Franciji je Pogačar v naslednjih dveh tednih nastopil še na treh enodnevnih dirkah, v načrtu pa je imel nastop še na eni. Le teden dni po slavju v Parizu je Pogačar nastopil na svetovnem prvenstvu v Imoli in tam dirkal zelo aktivno, prav on je namreč prvi napadel in začel boje med favoriti.

Časa za počitek si tudi nato ni vzel veliko. Tri dni kasneje je dirkal na ardenski klasiki Valonska puščica, kjer je po izgubi stika s čelom dirke na zadnjem vzponu zasedel deveto mesto. Štiri dni kasneje ja sledila še ena dirka, tokrat se je podal na Liege-Bastogne-Liege, kjer je pripomogel k velikemu slovenskemu uspehu. V zadnji kilometer je uspel priti z vodilno peterico, a bil tam oviran, zato se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom.

Pogačar je imel sicer v načrtu 14 dni počitka, nato pa bi se 18. oktobra podal na Dirko po Flandriji. A v arabski ekipi so sklenili, da dva tedna ne bosta dovolj za popolno regeneracijo in ponoven dvig forme, zato so Pogačarjev nastop odpovedali.

Izkazalo se je torej, da je Pogačar že odvozil zadnje letošnje kilometre, ki jih je nagradil s tretjim mestom. Letošnje leto bo za 22-letnika nepozabno, saj je slavil na največji dirki na svetu in se za vedno zapisal v kolesarsko zgodovino. Poleg slavja na Touru je na svoj račun zbral še zmago na Dirki po Valencii in naslov državnega prvaka v vožnji na čas.

Prejšnji članekSagan zopet nekaj centimetrov prekratek, zmaga za Demareja
Naslednji članekUbežniki bodo iskali svojo priložnost