Usoda Rogliča na Touru bo določena v večernih urah

Primož Roglič ima za seboj težek dan. Na sedmi etapi ni mogel držati tempa najboljših in jasno je postalo, da ima ponedeljkov padec hude posledice. V cilju je izgubil skoraj štiri minute do Tadeja Pogačarja in sanj o zmagi je bržkone konec.

Vprašanje, ki se poraja, je seveda, kakšne načrte bo imel v nadaljevanju dirke Primož Roglič sam in kako bo k dirki pristopilo njegovo moštvo. Že tekom etape je postalo jasno, da je ekipa Rogliča v skupnem seštevku prečrtala, ob težavah je ostal sam in vloga kapetana tako pripada Woutu van Aertu.

Pred Rogličem je velika odločitev, ki bo veliki meri odvisna od njegovega fizičnega stanja. V prihodnjih dveh dneh karavano čakata dve zahtevni gorski etapi, v katerih bi bilo trpljenje Kisovčana lahko le še potencirano.

Roglič se lahko v nadaljevanju dirke osredotoči na lov za etapnimi zmagami in po poti osvoji tudi pikčasto majico. Lahko pa, da so bolečine prehude in se bo odločil, da se ne pojavi na štartu ene izmed prihajajočih etap.

»Bil je hud padec. Trenutno je v velikih bolečinah,« je v cilju današnje etape povedal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

»Ne more normalno sedeti na sedežu, saj se je udaril v zadnjico. Je v težkem položaju. Bil je povsem brez energije, da bi sledil.«

»Nismo zaskrbljeni. Poiskali bomo nove priložnosti in videli, kakšne možnosti se nam odpirajo. Tudi UAE je imel danes težek dan, morali so opraviti veliko dela. Pogačar je z naskokom najmočnejši, a to ne pomeni, da je dirka končana. Borili se bomo naprej in iskali priložnosti.«

Pri Jumbo-Vismi bodo zvečer v hotelu sedli za mizo in poiskali ustrezne rešitve za ekipo, predvsem pa za Rogliča. »Morali bomo narediti načrt,« je Zeeman povedal CyclingNewsu, ko je bil vprašan, kako bo z dirko nadaljeval Roglič.

»Če želi imeti možnost na dirki, bo moral okrevati in o tem se bomo z njim pogovorili po etapi,« je še dodal Nizozemec, ki je o morebitnem odstopu prvega zvezdnika moštva dodal: »Prezgodaj je, da bi lahko rekli. Najprej se moramo pogovoriti z njim

Kisovčana čez tri tedne čaka nastop na olimpijadi, kjer bo dirkal tako na cestni dirki kot na kronometru. Tudi to bi lahko vplivalo na njegovo odločitev. Če se odloči, da bo Tour končal predčasno, obstaja velika verjetnost, da ga bomo še tretje leto zapored videli na Dirki po Španiji.

Prejšnji članekMohorič z neverjetno akcijo do etapne zmage, Roglič zašel v težave
Naslednji članekGiro d’Italia Donne najbolje otvorila zasedba Trek-Segafreda