URADNO: Svetovno prvenstvo v Švici odpovedano

Mednarodna kolesarska zveza je tudi uradno odpovedala svetovno prvenstvo v Švici, ki bi moralo biti na sporedu med 20. in 27. septembrom. Švicarska vlada je danes podaljšala omejitev tisočih ljudi na javnih dogodkih vse do 30. septembra, kar je dokončno prekrižalo načrte UCI-ja. Ta bo v najkrajšem možnem času skušal najti novo evropsko lokacijo.

Mednarodna kolesarska zveza se od svetovnega prvenstva ne misli posloviti brez boja. Takoj po odpovedi Švice kot gostiteljice so se podali na lov za novim prizoriščem bojev za mavrično majico. Tega naj bi skušali najti v eni izmed evropskih držav.

Svetovno prvenstvo želi UCI tudi na novem prizorišču izpeljati v že določenem terminu. Do zadnjega kotička napolnjen urnik dirk namreč ne omogoča večjih časovnih premikov. Pri vodilnem kolesarskem organu si želijo, da bi bili trasi cestne dirke in vožnje na čas po profilu kar se da podobni dosedanji v Švici.

V Evropi ni države, ki bi bila jasna kandidatka, saj se praktično vse države spopadajo s takšnimi in drugačnimi omejitvami. Tako se recimo v debato lahko umeša tudi Slovenija, ki je v zadnjih letih z Dirko po Sloveniji dokazala, da ji gre organizacija kolesarskih dogodkov dobro od rok.

Že pred nekaj sezonami je Martin Hvastija povedal, da bi se Slovenija morala potegovati za organizacijo svetovnega prvenstva, saj bi bila izpeljava takega dogodek povsem realna, hkrati pa odlična reklama za našo deželo in naše kolesarstvo.

Nenazadnje je bila Slovenija tudi prva evropska država, ki je izpeljala državno prvenstvo v cestni dirki in vožnji na čas. Ta je potekal že 21. junija, medtem ko bo večina držav svoja prvenstva izpeljala v predzadnjem vikendu avgusta.

Prejšnji članekVIDEO: Majica vodilnega že prvi dan Jumbo-Vismi
Naslednji članekBennett z zmago v Italiji zaključil uspešen dan Jumbo-Visme