Uradno: Chris Froome po sezoni zapušča Ineos

Končuje se eno najbolj plodnih sodelovanj v zgodovini kolesarstva. Chris Froome po koncu sezone zapušča Ineos in bo kariero nadaljeval v novoustanovljeni World tour ekipi Israel Start-Up Nation. 35-letnik je za ekipo Ineosa, ki je iz sponzorskih razlogov do lani nosila ime Sky, nastopal vse od leta 2010. 

Britancu se pogodba z Ineosom izteče ob koncu letošnjega leta, danes pa je postalo jasno, da je ne bo podaljšal. Novico je potrdil lastnik ekipe Dave Brailsford. To pa tudi pomeni, da se bo Chris Froome kljub vsem govoricam letos še zadnjič udeležil dirke po Franciji kot član Ineosa. 

Froome je na Vuelti prvič slavil leta 2011. Foto: Twitter

Veliko se je namreč sušljalo, da 35-letnik ni zadovoljen s svojim statusom v ekipi, saj mora vlogo kapetana deliti še z dvema nekdanjima zmagovalcema francoske pentlje Eganom Bernalom in Geraintom Thomasom. Vsi trije se bodo namreč tudi letos potegovali za rumeno majico. 

Froome je od leta 2010, ko je okrepil ekipo Sky, zmagal na vseh treh največjih etapnih dirkah. Na Touru je slavil kar štirikrat, dvakrat je slavil na Vuelti, leta 2018 pa je svoj izplen dopolnil s fantastično zmago na Giru, ki ga je dobil v zadnji gorski etapi. 

Prejšnji članekZvezdniška zasedba na dirki na Mont Ventoux
Naslednji članekUCI ukinja oddelek za nadzor mehaničnega dopinga