Ulissi do etapne zmage, Tratnik skočil na 7. mesto

Diego Ulissi je na zaključnem vzponu etape dokazal, da je na domačo dirko prišel odlično pripravljen. Italijan računa na visoko uvrstitev v skupnem seštevku, po poti pa bo skušal pobrati čim več etapnih zmag. Rožnata majica je ostala na ramenih Filippa Ganne.

Druga etapa letošnjega Gira je minila v mirnem duhu. Peterica ubežnikov je v ospredju preživela večino dneva, osem kilometrov do cilja pa bila dokončno ujeta. Nato so se na čelo glavnine postavile ekipe, ki so danes računale na uspeh.

Štiri kilometre do cilja se je cesta postavila pokonci in tako vztrajala vse do cilja. Najbolj aktivna je bila v zaključku ekipa UAE Emiratov, ki je upala na visoko uvrstitev Diega Ulissija.

Na vzponu je najprej napadel Luca Wackermann, a je bil njegov napad hitro pokrit. Na kolo se mu je prilepil Diego Ulissi, s seboj pa potegnil še Mikkela Frolicha Honoreja in Petra Sagana.

Trojica, ki je ulovila Wackermanna, se je nato odpeljala naprej in se sama udarila za končno zmago. V zaključku je največ moči premogel Diego Ulissi, ki je suvereno prešprintal Sagana in Honoreja. Italijan se je tako veselil svoje sedme etapne zmage na Dirki po Italiji.

V skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb, v rožnati majici še naprej ostaja Filippo Ganna. Italijan ima 22 sekund prednosti pred Joaom Almeido in še sekundo več pred Geraintom Thomasom, ki je danes pridobil eno mesto.

Nekaj mest je v skupnem seštevku danes pridobil tudi Jan Tratnik, ki je sedaj na sedmem mestu. Slovenska dvojica je sicer danes etapo končala z glavnino, Jan Tratnik je bil 23., Domen Novak pa 118.

Današnja etapa je sicer postregla z novo žrtvijo. Zaradi želodčnih težav je moral odstopiti Aleksandr Vlasov. Astana tako po dveh etapah ostaja brez dveh ključnih kolesarjev. Možnosti za slavje Jakoba Fuglsanga se tako iz dneva v dan manjšajo, saj kot po tekočem traku izgublja pomočnike. V gorah lahko pričakujemo, da bo moral večino dela opraviti sam.

Prejšnji članekSlovenci v Belgijo po spomeniško zmago
Naslednji članekRoglič z epskim finalom slavil zmago, trije Slovenci med prvo četverico