UAE Tour: Mezgec dirko odprl s petim mestom

V vročih Združenih arabskih emiratih se je končala prva etapa, kjer je do zmage prišel Pascal Ackermann. Kolesar Bore – hansgrohe se je v gneči zaključnega šprinta znašel najbolje in brez večjih težav prišel do zmage. Veliko dela so v ciljni ravnini opravili kolesarji Mitchelton – Scotta, Luka Mezgec je svoj šprint sprožil zgodaj, a mu je moči zmanjkalo že pred ciljem in etapo je končal na petem mestu.

Ravninska etapa po ulicah Dubaja se je pričela na umetno narejenem Palmovemu otoku in kolesarje preko puščavskega okolja vodila v Silicijevo oazo. Druga najkrajša etapa na letošnji izvedbi dirke, krajša bo le zadnja, je potekala zelo mirno, štirje ubežniki so svoje sponzorske naloge opravili že zgodaj in glavnina se je pred zaključkom spet združila. Stranskega vetra, ki je že velikokrat krojil rezultate na dirkah v Emiratih, tokrat ni bilo, tako da smo bili v zaključku deležni skupinskega šprinta.

V zaključku se je najbolj izpostavil vlak Mitchelton – Scotta, Mezgeca so pripeljali v ugoden položaj, a so bili šprinterji ostalih ekip tokrat močnejši. Dylan Groenewegen je kmalu ostal brez pomočnikov, Sam Bennett in Fernando Gaviria sta bila zaprta, Mark Cavendish pa se v resen šprint sploh ni spustil. Edina prava konkurenta sta bil tako Caleb Ewan in Rudy Barbier, ki pa nista uspela streti svetlolasega Nemca. Brez večjih težav je etapo končal tudi drugi Slovenec na dirki Tadej Pogačar, ki je na 25. mestu v cilj prikolesaril v času zmagovalca.

Jutri je na sporedu 168 kilometrov dolga etapa, ki bo kolesarje vodila preko nekaterih krajših vzponov, tudi v zadnjih kilometrih se bo trasa počasi vzpenjala, še posebej v zadnjem kilometru, ki se bo najverjetneje izkazal za prevelik zalogaj za večino šprinterjev.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. ACKERMANN Pascal (Bora – hansgrohe)
2. EWAN Caleb (Lotto Soudal)isti čas
3. BARBIER Rudy (Israel Start-Up Nation)isti čas
4. GROENEWEGEN Dylan (Jumbo – Visma)isti čas
5. MEZGEC Luka (Mitchelton – Scott)isti čas
25. POGAČAR Tadej (UAE Emirates)isti čas
Prejšnji članekEgan Bernal: Bolje je imeti tri kapetane kot nobenega
Naslednji članekAndaluzijsko sonce izkoristil Fuglsang