Tudi tvitosfera se poklanja novopečenemu zmagovalcu Toura

Redko kdo je pred včerajšnjo etapo upal napovedati razplet kot smo ga videli na koncu. Zmaga Tadeja Pogačarja je veličastna, na svoji prvi Dirki po Franciji je osvojil tri majice, med njimi tudi najbolj prestižno rumeno. Čestitke so deževale z vseh strani, tudi na Twitterju, s kjer smo zbrali nekaj odzivov slovenske in širše javnosti.

Slovenski navdušenci kolesarstva so včerajšnjo etapo v večini pospremili z mešanimi občutki. Na eni strani izjemno veselje ob uspehu Tadeja Pogačarja in sploh prvi slovenski zmagi na Touru, na drugi pa izjemno razočaranje in sočustvovanje s Primožem Rogličem.

Občutke vseh po etapi je verjetno najbolje opisal smučarski skakalec Jernej Damjan. »Kaj za vraga se je ravnokar zgodilo.« Kratko in jedrnato.

Veliko več besed nista uspela zbrati niti David Črmelj in Polona Bertoncelj, ki sta si zgodovinsko etapo pogledala povsem od blizu.

Oglasil se je tudi naš vzdržljivostni kolesar Marko Baloh, ki je povzel občutke večine Slovencev. »Nisem si mislil, da je mogoče… Biti tako vesel in razočaran hkrati. Čestitke Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, oba sta prvaka

Jani Brajkovič je zbodel vse neljubitelje kolesarstva, ki so se po njegovem mnenju včeraj zagotovo spreobrnili. »Tudi zadnja oseba, ki je sovražila kolesarjenje in kolesarje, mora sedaj »odsovražiti« oboje.«

V Primožu Rogliču je svojega vzornika našel tudi smučarski skakalec Žiga Jelar.

Jure Košir je le čestital zmagovalcu in spodbudil Rogliča.

Tudi košarkarski svet je včeraj spremljal kolesarstvo. Boštjan Nachbar je navdušen, da je slovenski šport zopet na vrhu.

Uspeh Pogačarja ni ravnodušnega pustil niti velikega Lanca Armstronga. »To je bila ena najboljših predstav, kar sem jih videl v kolesarstvu. Absolutno neverjetna zmaga Tadeja Pogačarja

Talentu Pogačarja se čudi tudi Bernhard Eisel, nekdanji kolesar Sky-ja, danes pa sodelavec kolesarskega portala GCN.

Še eden bivši kolesar, ki danes sodeluje pri mreži GCN Daniel Lloyd se ni uspel načuditi včerajšnji etapi. Tvitnil je kar dvakrat, najprej: »Ne moram verjeti, kako dobra je bila današnja etapa,« nato pa le še: »Brez besed sem. Kar ni dobro, če moraš kmalu voditi oddajo.«

Za konec dodajamo še posnetek, ki ga verjetno radi vidimo vsi. Roglič in Pogačar ostajata prijatelja in si izkazujeta medsebojno spoštovanje.

Prejšnji članekNemogoče je postalo mogoče, Pogačar je postal zmagovalec Toura
Naslednji članekKo se ti v eni uri poruši svet