Tudi Filippo Ganna ni hitrejši od koronavirusa

Svetovni prvak v vožnji na čas je okužen s koronavirusom. Italijanski kolesar je te dni z reprezentanco treniral na dirkališču, po odkriti okužbi pa se samoizoliral med štirimi stenami svojega domovanja.

Italijanska reprezentanca se v Lombardiji pripravlja na dirkališčno evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Bolgariji med 11. in 15. novembrom. Na njem bi visoko meril tudi Ganna, ki pa bo moral prvenstvo izpustiti.

Visokorasli Italijan je bil, skupaj s preostalimi člani ekipe, testiran tik pred prihodom na trening kamp in tedaj test ni razkril okužbe. Dva dni po prihodu se je v dopoldanskem času Ganna počutil nekoliko slabše in zato dan preživel v hotelski sobi, ponovno pa se je odpravil na testiranje. Test je pokazal okužbo, zaradi katere je Ganna nemudoma zapustil reprezentančne priprave.

Testiranje so kasneje opravili tudi vsi preostali člani reprezentance, a so bili vsi testi negativni, tako da se priprave nemoteno nadaljujejo. Italijanska kolesarska zveza obljublja, da bodo kolesarji testirani še nekajkrat v prihodnjih dneh.

»Vsi brisi ostalih članov reprezentance so bili negativni. V naslednjih dneh bodo opravljeni dodatni testi, izvajali jih bomo vse do nedeljskega odhoda na evropsko prvenstvo,« so sporočili iz italijanske kolesarske zveze.

Za Filippom Ganno je odlična sezona, ki jo je začel z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v vožnji na čas. Le nekaj dni kasneje je svojo prevlado v kronometru dokazoval tudi na Dirki po Italiji. Dobil je vse tri kronometre, dodal pa še zmago na eni »normalni« etapi. To je bila njegova sploh prva zmaga, ki ni bila dosežena na kronometru.

Italijanski kolesar je močno pripomogel tudi k ekipnemu uspehu v Italiji. Ganna je bil eden pomembnejših pomočnikov Taa Geoghegan Harta, ki je v Milanu prišel do nepričakovane, a zaslužene zmage na svojem prvem Grand Touru.  

Prejšnji članekPhilipsen najbolje opravil s kaosom v zaključku etape
Naslednji članekRoglič svojo prednost še povečal, etapna zmaga Cort Nielsenu