Trofeo Laigueglia: Mollema s samostojnim pobegom do zmage, Mohorič 16.

V Italiji se je zaključila dirka Trofeo Laigueglia, na kateri si je s samostojnim pobegom zmago pripeljal Bauke Mollema. Slovenski kolesarski navdušenci smo veliko pričakovali od Mateja Mohoriča, ki je v cilj prišel na 16. mestu.

Še drugo leto zapored se na Trofeo Laigueglia najbolj smeji kolesarju Trek-Segafreda. Po lanskem slavju Giulia Cicconeja, ki je nastopal tudi danes, se letos zmage veseli Bauke Mollema.

Nizozemec je s samostojno akcijo 16 kilometrov pred ciljem presenetil vso konkurenco. Preko predzadnjega vzpona Colla Micheri je prišel 20 sekund pred zasledovalci, ki jim je voda že pošteno tekla v grlo. V ozadju se je v lov za 34-letnikom podala skupinica petih kolesarjev, ki so jo sestavljali Egan Bernal (Ineos Grenadiers), Mikel Landa (Bahrain Victorious), Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick Step), Clement Champoussin (AG2R Citroen) in Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), ki je deloval le kot »utež« in v lovu na klubskega kolega jasno ni sodeloval.

Posamezniki so se skušali preseliti v zavetrje Molleme. Najprej je poskusil Landa, a bil kmalu ujet, tudi kasnejši napad Bernala pa je bil kmalu končan. Zasledovalci prave složnosti nato niso našli in Mollema je uspešno ohranjal prednost.

Ob prihodu v dolino je bilo vse bolj jasno, da Mollema danes ne bo ujet. Dober kilometer do cilja je že slavil in večkrat v kamero pokazal stisnjene pesti. Po skoraj petih urah dirkanja se je lahko veselil svoje druge zmage v sezoni, ki mu predstavlja dobro popotnico v nadaljevanje tedna italijanskih enodnevnih klasik.

Peterica v ozadju se je nato v šprintu pomerila za drugo mesto. Prepričljivo ga je dobil Bernal pred Vansevenantom, ki je dopolnil oder za zmagovalce.

»Zelo lepo je zmagati tukaj. Že nekaj zadnjih tednov se počutim zelo dobro. Resnično sem si želel pozitivno začeti sezono. Lepo je imeti že dve zmagi,« je po dirki povedal Mollema.

V Italiji sta danes dirkala tudi dva Slovenca, oba v barvah Bahrain Victoriousa. Matej Mohorič je stik z vodilno skupino žal izgubil že daleč od cilja in tako ostal brez možnosti, da bi se umešal v boj za zmago. V cilj je prišel na 16. mestu, minuto in pol za zmagovalcem. Domen Novak, ki je danes opravljal naloge pomočnika, pa je z dirko zaključil že pred ciljem.

Prejšnji članekZlomljeno krmilo Van der Poelu preprečilo borbo za zmago
Naslednji članekNevarnemu šprintu Dirke po Poljski odbila zadnja ura