Trek-Segafredo zaradi okužbe s Covid-19 izpušča dirko Gent-Wevelgem

Iz ameriškega moštva Trek-Segafredo so sporočili, da danes izpuščajo belgijsko klasiko Gent-Wevelgem, saj je v moštvu prišlo do okužbe s koronavirusom. Mads Pedersen tako ne bo branil lanske zmage.

Kot so zapisali na spletni strani, je bil eden izmed članov moštva v petek, 26. marca, v tesnem stiku z osebo, pri kateri so kasneje odkrili okužbo s koronavirusom. Celotna zasedba, ki je pripotovala v Belgijo, je bila poslana v samoizolacijo in kasneje tudi testirana. Eden izmed testov je razkril okužbo med člani moštva, zaradi česar celotna ekipa preventivno izpušča današnjo dirko.

Moštvo bo še naprej testiralo svoje člane in tako skrbelo, da se na dirke vrnejo šele, ko bodo zdravi. V samoizolaciji bodo ostali nekaj dni, zaradi česar bi lahko bil ogrožen tudi nastop nekaterih kolesarjev moštva na drugem spomeniku sezone Dirki po Flandriji. Ta je na sporedu prihodnjo nedeljo.

Brez današnje dirke so ostali Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Kiel Reijnen, Quinn Simmons, Koen De Kort in Ryan Mullen. Predvsem Pedersena in Stuyvena bi danes lahko videli v boju za najvišja mesta. Pedersen je namreč aktualni zmagovalec dirke Gent-Wevelgem, Stuyven pa je z zmago na dirki Milano-San Remo, dokazal, da je nanj treba vselej resno računati.

Pri Trek-Segafredu sporočajo še, da izostanek moške ekipe z dirke ne bo vplival na ženski del moštva. Dekleta namreč niso bila v stiku z moškimi predstavniki in bodo lahko danes nemoteno dirkala.

Članice ameriškega moštva bodo merile zelo visoko, saj se na dirko podajajo z vsemi močmi. Glavno orožje bo predstavljala Elisa Longo Borghini, ki na začetku sezone dirka zelo dobro. Poleg Italijanke pa bi si zmago lahko priborili tudi Lizzie Deignan in Ellen van Dijk, ki skupaj z Longo Borghinijevo tvorita najnevarnejšo trojico med dekleti.

Prejšnji članekGaviria zaradi poškodbe roke z dirk odsoten vsaj mesec dni
Naslednji članekMohorič zadnjo etapo končal na drugem mestu, pred njim le De Gendt