Trek s ‘hipijevsko’ poslikavo skrbi za povratek v preteklost

Ameriški proizvajalec koles je predstavil nove poslikave, ki jih kupci lahko dobijo v sklopu projekta One. Gre za tri različne vrste poslikave, vsako izmed njih pa se da dobiti v različni barvni paleti.

Kolesarski proizvajalci ne morejo vsako leto predstaviti novega modela kolesa, zato se v vmesnem času skušajo domisliti drugih načinov za pospeševanje prodaje. Eden bolj pogostih načinov je ponudba različnih barvnih poslikav okvirjev, pri čemer je tokrat Trek drzno pogledal v preteklost.

V sklopu projekta One ameriško podjetje ponuja tri različne načine poslikave. Med bolj izstopajočimi je gotovo način ‘Tie Dye’, ki omogoča prelivanje barv preko celotnega kolesa. V predstavitvenih fotografijah so pri Treku uporabili mavrično paleto in s tem ustvarili poslikavo v slogu hipijevstva.

(vir: Trek)

Za vse, ki so manj drzni in jim tovrstna poslikava ni blizu, pri Treku ponujajo tudi poslikavo v bolj umirjenih pastelnih tonih. Pravzaprav ponujajo šest različnih barvnih palet, med katerimi skoraj vsak najde prave odtenke zase.

(vir: Trek)

Če prelivanje barv ni za vas, se morda najdete v poslikavi kolesa z zlatimi lističi. Trek namreč ponuja poslikavo ‘Sweet Gold Leaf’, kjer so v barvi zmešani manjši zlati lističi.

Za zdaj ameriški proizvajalec to poslikavo ponuja le v kombinaciji s črno barvo, ki poskrbi za največji kontrast z zlatimi lističi.

(vir: Trek)

Zadnjo vrsto poslikave pa najdemo pod imenom ‘Amplified Alchemy’. Prelivanje vijolične, temno modre in črne barve po opisu proizvajalca spominja na čarovniške odtenke, dodaten sijaj pa kolesu doda kovinski premaz, ki poskrbi za svetleč okvir.

(vir: Trek)

Vse vrste poslikav so trenutno omogočena na cestnih modelih koles, kot so Madone, Emonda in Domane. Pri kronometrskih in gorskih kolesih pa je nekaj omejitev, zaradi česar se na njih ne da narediti vsake poslikave.

Za posebno poslikavo je potrebno doplačati 1.200 dolarjev (1.120 €), s čimer končna cena kolesa zagotovo preseže 8.000 €, v primeru dražjega modela pa je ta številka lahko še višja.

Prejšnji članekPrva dirka, prva zmaga: Pogačar udarno začel sezono
Naslednji članekVIDEO: Neprevidni pilot helikopterja odpihnil ograjo na ciljno ravnino