Tratnik začel slovenske nastope na virtualni dirki po Švici

Na drugi virtualni dirki po Švici smo dočakali prvi slovenski nastop. V vrstah Bahrain-McLarena se je predstavil Jan Tratnik, ki je zasedel 19. mesto. Zmagovalec dirke je postal Švicar Stefan Küng.

Kolesarji so opravili s štirimi nekaj več kot 11-kilometrskimi krogi okoli mesta Frauenfeld in po 46 kilometrih zapeljali v cilj. Ravninska etapa z vsega 180 metri višinske razlike je na štart zvabila številne mojstre enodnevnih dirk, med katerimi smo prvič videli tudi Slovenca.

Tisti vajeni dolgih pobegov, kot tudi kronometristi so si kmalu nabrali prednost, iz skupine so se odcepili Stefan Küng, Michael Matthews, Filippo Ganna in Greg Van Avermaet, ki ima na svojem računu že eno zmago na virtualni dirki.

Kmalu je postalo jasno, da bo treba zmagovalca iskati znotraj ubežne četverice, ki si je nabirala vse večjo prednost. Še posebej dobro predstavo je kazal domačin Stefan Küng, ki je podobno kot včerajšnji zmagovalec Rohan Dennis, razkazoval svoje izjemne kronometrske sposobnosti.

Do konca Küng ni izpustil svoje prednosti in v cilj pripeljal 47 sekund pred konkurenco. Njegov najbližji zasledovalec je bil še en specialist za vožnjo na čas, član Ineosa Filippo Ganna, bron pa je po ciljnem šprintu z Van Avermaetom osvojil Michael Matthews.

Jutri na vrsto zopet prihajajo hribolazci. Kraljevska etapa, dolga 33 kilometrov, na kateri bodo morali kolesarji premagati 1512 višinskih metrov, se bo zaključila s 14-kilometrskim vzponom. Pričakujemo, da bomo Slovenci imeli tudi jutri na štartu svojega predstavnika, profil trase bi ustrezal Primožu Rogliču, katerega nastop nestrpno čakamo.

Prejšnji članekRohan Dennis s kronometrskim nastopom do zmage
Naslednji članekPremierno tudi Primož Roglič