Tratnik podaljšal z Bahrain McLarenom

Jan Tratnik je očitno v odlični formi.

Jan Tratnik je po uspešni sezoni prejel nagrado v obliki podaljšanja pogodbe z dosedanjo ekipo Bahrain-McLaren. Idrijčan bo v najbolj slovenski med neslovenskimi ekipami ostal še vsaj eno leto.

Letošnja sezona je za mnoge ekipe in kolesarje predstavljala kritično točko v karieri, saj so finančna sredstva zaradi koronakrize skoraj povsem pošla. Po sezoni se poslavlja ekipa CCC, kot vse kaže je v zadnjem trenutku novega sponzorja našlo moštvo NTT, mnogi kolesarji pa bodo ostali brez pogodb.

Veseli smo lahko, da ima šest Slovencev v World Touru zagotovljeno pogodbo za prihodnje leto, med njimi je po novem tudi Jan Tratnik. Za 30-letnikom je zelo dobra sezona. Nase je letos prvič opozoril že pred prekinitvijo sezone, ko je na peti etapi dirke Pariz-Nica samostojno bežal, a bil 50 metrov pred ciljem ujet.

Tudi kasneje, po ponovnem zagonu sezone je nastopal dobro. Vidne rezultate je dosegal predvsem na kronometrih, kjer se je večkrat uvrstil med deseterico. To mu je uspelo na Dirki po Češki, Tirreno-Adriaticu in nazadnje na Dirki po Italiji, kjer je na treh kronometrih dosegel dve deseti mesti, enkrat pa je bil mesto nižje.

Vendar se Tratnikovega Gira ne bomo spominjali po rezultatih s kronometra, pač pa nam bo v spominu ostala neverjetna 16. etapa, na kateri si je s pogumnim pobegom privozil prvo etapno zmago na tritedenski dirki.

Posledica dobrih predstav je torej nova enoletna pogodba z moštvom Bahrain-McLarena, ki je ob Tratniku podaljšal pogodbo s še osmimi kolesarji. Med njimi na žalost ni Grega Boleta in Luke Pibernika, ki se jima po sezoni izteka pogodba. Kakšna bo njuna usoda za enkrat še ni znano.

Pogodbe za prihodnje leto nima sklenjene še eden izmed slovenskih predstavnikov na najvišjem nivoju – Jan Polanc. Oproda Tadeja Pogačarja še čaka na morebitno podaljšanje, do katerega bo najverjetneje prišlo v prihodnjih dneh. Pri UAE Emirates namreč še niso podaljševali pogodb, čakali so na konec sezone.

Prejšnji članek“Roglič je trenutno najbolj kompleten kolesar sveta”
Naslednji članekRoglič tudi uradno številka ena, Slovenija izgubila eno mesto