Tour ostaja glavni cilj Rogličeve sezone

Decembra, preden se je pričela kolesarska sezona, so pri Jumbo – Vismi nekoliko nenavadno naznanili celotno ekipo, ki se bo podala na Tour de France. Jedro zasedbe so tvorili Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk, ki nastop na Touru načrtujejo tudi po predstavitvi novega koledarja.

Jumbo – Visma še vedno resno računa na osvojitev druge tritedenske dirke, po lanski Rogličevi zmagi na Vuelti sedaj svoj pogled usmerjajo proti svetemu gralu kolesarstva – Tour de Francu. Nanj nameravajo poslati ekipo, ki bo konkurirala le v skupnem seštevku. Šprinterske zmage jih ne zanimajo, med osmerico je namreč zmanjkalo prostora za Dylana Groenewegen, zmagovalca štirih etap Toura. Nizozemci v Francijo poleg omenjene trojice pošiljajo še Tonyja Martina, Wouta van Aerta, Seppa Kussa, Roberta Gesinka in Laurensa De Plusa.

Po zmagi na Vuelti so apetiti zrasli. Čas je za Tour. vir: Twitter

»Cilj dirke po Franciji ostaja enak. Ne vidim razloga, da bi spreminjali ekipo,« pravi Merijn Zeeman, športni direktor Jumbo – Visme, ki priznava, da bo morala uprava ekipe po posodobitvi koledarja dirk dobro razmisliti o razmestitvi kolesarjev. A Tour ostaja glavni cilj sezone, zato bodo rošade kolesarjev potrebne na ostalih dirkah, tudi Giru in Vuelti.

»Videli bomo, v kakšnem stanju bodo kolesarji prišli iz karantene in če so do Toura zmožni doseči najvišjo raven pripravljenosti. Letos ne bo pripravljalnih dirk, na katerih bi videli, v kakšnem stanju so kolesarji, a vseeno sem prepričan, da bomo nastopali dobro.«

»Nič še ni dokončno odločeno, a veliki cilj sezone ostaja zmaga na Touru, to se ni spremenilo. Upam, da bodo predstavljeni načrti izvedeni. Glede na okoliščine bi bil zelo vesel, če bi se lahko udeleževali lepih dirk in ponovno dirkali. To je zame najpomembnejša stvar,« je še dodal Zeeman.

Roglič tako ostaja prvi adut nizozemske ekipe in bo naskakoval še drugo zmago na grand touru. Čeprav Jumbo – Visma v Francijo pošilja praktično celoten arzenal in ne želi povsem na glas povedati, kdo bo prvi mož ekipe, pa med vrsticami lahko razberemo, da ima Roglič nekoliko prednosti pred Dumoulinom in Kruijswijkom.

Prejšnji članekUCI objavil razpored dirk
Naslednji članekKviz: Slovenci v World Tour ekipah