Tom Pidcock šest dni po hudi nesreči že nazaj na kolesu

Tom Pidcock je pretekli teden na treningu kronometra doživel bližnje srečanje z avtomobilom. Ob padcu si je zlomil ključnico, zaradi česar je prestal operacijo. Šest dni kasneje se že vrača na treninge.

Primer Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers) dokazuje, kako učinkovita je moderna medicina in kako trpežno je človeško telo. V prometni nesreči je namreč ključnico zlomil na kar štirih mestih, a nato po zaslugi operacije hitro okreval do te mere, da že lahko trenira na kolesu.

Britanec je na svojih družbenih omrežjih delil posnetek s treh treningov, ki jih je opravil v zadnjih dneh. V prvem vozi cestno kolo po cestah Andore, v drugem je posnet ob izvajanju sklec, v tretjem pa se na balkonu ob lepem razgledu z gorskim kolesom vozi v virtualnem svetu Zwifta.

»Šest dni nazaj je bila moja ključnica v petih delih in danes je že mogoče vse to! Človeška telesa so neverjetna in hvala mirnim rokam, ki so vse skupaj sestavile,« je zapisal pod videi, zraven pa dodal ključnik #roadtotokyo.

Pidcock bi moral v teh dneh nastopati na Dirki po Švici, a je zaradi poškodbe moral udeležbo odpovedati. Glede na moč trka z avtomobilom, v katerem se je Pidcockovo kolo prelomilo na pol, je bilo pričakovati, da bo moral 21-letnik izpustiti še kakšno dirko več, a očitno ga bomo v karavani lahko videli že zelo kmalu.

Glavni cilj Britanca v preostanku letošnje sezone je olimpijska medalja v krosu, kjer spada v najožji krog favoritov, a ima v Mathieuju van der Poelu močnega konkurenta. Po olimpijadi se bo zopet vrnil na cestno kolo, kjer bo v pomoč Adamu Yatesu (Ineos Grenadiers) vozil na Dirki po Španiji.

Prejšnji članekStefan Bissegger najmočnejši med ubežniki, med favoriti vse mirno
Naslednji članekTadej Pogačar zabil prvi žebelj v krsto tekmecev