Tom Pidcock po padcu ostal brez nastopa na Milano-San Remo

Britanski zvezdnik Tom Pidcock je pretekli teden zaradi padca predčasno končal z nastopi na Tirreno-Adriatico. Kasnejši pregledi so razkrili, da je utrpel blažji pretres možganov, zaradi česar ga to soboto ne bo na spomeniku Milano-San Remo.

Po veliki zmagi na Strade Bianche je Tom Pidcock veljal za enega izmed favoritov prihajajočega prvega spomenika v sezoni Milano-San Remo. A Britanca tam ne bo, saj so ga v ekipi črtali s štartne liste, potem ko so zdravniški pregledi razkrili blažji pretres možganov.

Poškodbo glave je 23-letnik utrpel med zadnjo etapo dirke Tirreno-Adriatico, ko je padel in predčasno končal preizkušnjo. V ekipi so sklenili, da izberejo varnejšo pot in mladeniča nekaj dni zadržijo na stranskem tiru.

Jasno smo tako v ekipi kot Tom razočarani,” je povedal direktor ekipe Rod Ellingworth, ki pa se zaveda, da so v ekipi sprejeli pravo odločitev.

“Na Strade Bianche smo videli, v kakšni formi je in vem, da je bil odločen, da jo pokaže tudi na Milano-San Remo. A varnost kolesarjev je naša prva skrb in spoštovali bomo nasvet naše zdravniške ekipe in tako zagotovili, da bo 100 % pripravljen na sezono klasik.”

Pidcock bi letos na Milano-San Remo nastopil tretjič. V preteklih dveh izvedbah je bil mešano uspešen. Leta 2021 je končal na dobrem 15. mestu, lani pa dirke ni dokončal.

Vodenje ekipe na italijanski dirki naj bi tako prevzela Michal Kwiatkowski in Filippo Ganna. Sploh slednji je na Tirreno-Adriatico pokazal dobro formo, njegov glavni izziv pa bo preživeti vzpon na Poggio.

Tom Pidcock namerava z dirkanjem nadaljevati konec meseca, ko se bo udeležil Dirke skozi Flandrijo, ki bo služila kot priprava na Dirko po Flandriji. Nato ga čaka še Amstel Gold Race, Valonska Puščica in Liege-Bastogne-Liege, preden se odpravi na višinske priprave pred Dirko po Franciji.

Prejšnji članekKristen Faulkner zaradi glukoznega senzorja odvzeto tretje mesto na Strade Bianche
Naslednji članekRemco Evenepoel formo potrdil z rekordnim vzponom na ognjenik Teide