Tom Pidcock ne bo branil mavrične majice svetovnega prvaka v ciklokrosu

Britanski kolesar Tom Pidcock je tudi uradno odpovedal nastop na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu. Po lanski zmagi je sklenil, da se letos raje posveti pripravam na spomladanske klasike.

Sezona ciklokrosa nekaterim kolesarjem cestne karavane predstavlja dobro pripravo na novo sezono. Vselej pa se postavlja vprašanje, ali se ciklokrosu posvetiti vse do svetovnega prvenstva ali je bolj čas nameniti treningu na cesti.

Tom Pidcock je letos sklenil, da so uspehi na cesti pomembnejši od branjenja naslova svetovnega prvaka v ciklokrosu. Zaradi precej poznega termina svetovnega prvenstva je sklenil, da se ga ne udeleži in preda mavrično majico.

Tom ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu. To smo se odločili že pred časom,” je povedal Pidcockov trener Kurt Bogaerts. “Ciljamo na dobro sezono spomladanskih klasik. Svetovno prvenstvo je pri tem v napoto.”

Britanec namerava cestno sezono začeti na Strade Bianche, ki bo na sporedu v začetku marca. Če bi se udeležil svetovnega prvenstva v ciklokrosu, ki bo na sporedu 5. februarja, bi imel za pripravo na klasike na voljo le slab mesec dni, kar je premalo, da bi nato lahko pričakoval odmevne rezultate.

Svetovno prvenstvo je letos precej pozno, kajne? Sploh če želiš biti v najboljši formi za svetovno prvenstvo in se nato pripraviti na klasike,” je odločitev razložil Pidcock.

“Cestna sezona mi je precej bolj pomembna. V 2023 si želim predvsem konstantnih predstav na spomladanskih spomenikih. Če mi to uspe, bodo sledili tudi rezultati.”

Mladi Britanec je v tej sezoni zbral že precej ciklokros dirk. Sezono je začel že 19. novembra, teden dni pred Mathieujem van der Poelom in dva tedna pred Woutom van Aertom. Slednja sta sicer potrdila udeležbo na svetovnem prvenstvu. Tam bo vloga prvega favorita, glede na trenutne predstave, pripadla Van Aertu.

Prejšnji članekNajbolj brane novice leta 2022
Naslednji članekKonec ere ikoničnih belih očal Gerainta Thomasa