Tom Pidcock na treningu prelomil kolo in zlomil ključnico

Tom Pidcock se bi moral pa daljšem odmoru na gorskem kolesu v prihajajočem koncu tedna vrniti na cestno kolo. Njegov nastop na Dirki po Švici pa je splaval po vodi, saj je na treningu utrpel zlom ključnice.

Mladi Britanec se je na nadaljevanje cestne sezone pripravljal v francoskem delu Pirenejev. Na enem izmed treningov kronometra je utrpel hud padec, v katerem si je zlomil ključnico.

Kmalu po nesreči je bil prepeljan preko meje v Španijo, kjer so ga v Gironi operirali. Tako bo pospešil čas okrevanja, saj do njegovega glavnega cilja v sezoni – olimpijskih iger – ni več veliko časa.

Prva žrtev Pidcockove poškodbe je Dirka po Švici, ki se začenja v nedeljo, 6. junija. Britanec bi tam nastopal ob kapetanoma Ineos Grenadiersov Richardu Carapazu in Adamu Yatesu, ki sta tako ostala brez pomembnega pomočnika.

»Tom dobro okreva in že gleda v prihodnost z osredotočenostjo na rehabilitacijo. Čeprav to pomeni, da ga ne bo na štartu Dirke po Švici kasneje v tem tednu, pa se bo kmalu vrnil na treninge in se pripravil za nadaljevanje sezone,« je situacijo pojasnil trener moštva Kurt Boaerts.

Točne informacije in podrobnosti o nesreči Pidcocka niso jasne, a le-ta ni bila nedolžna. Na družbenih omrežjih je namreč zakrožila fotografija kolesa, ki ima okvir prelomljen na pol, zlomljen pa je tudi obroč sprednji obroč.

Pri Ineos Grenadiersih so potrdili, da je na sliki resnično Pinarello Toma Pidcocka, več o sami nesreči pa niso želeli povedati.

Pidcock ima za seboj zelo dobro sezono, vrhunec katere je zmaga na Brabantski puščici. Poleg tega je zasedel še drugo mesto na Amstel Gold Racu, bil tretji na Kuurne-Bruxelles-Kuurne in peti na Strade Bianche. Že v prvi resni sezoni med cestno karavano je upravičil zaupanje, ki so mu ga izkazali pri britanskem moštvu in tudi v prihodnje lahko resno računamo nanj.

Letos se bo podal tudi na svojo prvo tritedensko dirko. Ob koncu sezone bo nastopil na Dirki po Španiji, kjer bo lovil etapne zmage ter nudil pomoč Eganu Bernalu in Adamu Yatesu. A še pred odhodom v Španijo se bo za medalje potegoval na olimpijskih igrah, a tam bo cestno kolo zamenjal za gorsko.

Prejšnji članekLutsenko z etapno zmago tik pod vrh, tam ostaja Postlberger
Naslednji članekTaktična poezija Geraintu Thomasu prinesla etapno zmago