Tom Dumoulin se vrača!

Po dobrih štirih mesecih odsotnosti in premišljevanja o svoji športni poti se Tom Dumoulin vrača v karavano. Nizozemca bomo lahko videli na štartu Dirke po Švici, ki se začne 6. junija.

Nizozemski časnik Wielerflits poroča, da je Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) sklenil, da ponovno zažene svojo kariero. Po premoru kariere za nedoločen čas, ki ga je naznanil v januarju, je spoznal, da v njem še vedno gori želja po doseganju vrhunskih rezultatov.

Prva dirka, kjer ga bomo lahko videli, bo Dirka po Švici. Osemdnevna preizkušnja se začne 6. junija. Švicarska dirka že vrsto let velja za generalko pred Dirko po Franciji, zato bo konkurenca tam zelo močna. Kakšne ambicije bo imel Dumoulin na svojem ponovnem krstu za zdaj še ni jasno.

Viri blizu Dumoulina so prav tako potrdili, da se bo 30-letnik preizkusil tudi na državnem prvenstvu. 16. junija bo zmago naskakoval v vožnji na čas, štiri dni kasneje pa se bo preizkusil še na cestni dirki. Zanj bo pomembna predvsem kronometrska preizkušnja, kjer bo dokazoval svoje sposobnosti. Kot glavni cilj sezone si je namreč zadal olimpijsko medaljo v vožnji na čas.

Selektor nizozemske reprezentance Koos Moerenhout je Dumoulinu že kmalu po objavi premora povedal, da s strani reprezentance ne bo pritiska o datumu povratka. Prav tako je 30-letniku zagotovil, da ga čaka mesto na olimpijski kronometrski preizkušnji, če se do takrat odloči za ponoven zagon kariere. Za zdaj pa še ni jasno, ali bo Dumoulin dobil tudi mesto v reprezentanci na olimpijski cestni dirki.

Povratek je uradno potrdilo tudi moštvo Jumbo-Visme, ki pa je bilo v informacijah zelo skopo. Začetek ponovnega vključevanja v moštvo naj bi se sicer začelo že na Amstel Gold Racu, kjer se je Dumoulin pojavil kot častni gost direktorja dirke. Tudi Primož Roglič je v preteklosti povedal, da so člani moštva stalno v kontaktu z Dumoulinom, a da ga nihče ne sili v predčasen povratek.

Prejšnji članekOsmoljenci včerajšnje etape
Naslednji članekNacer Bouhanni zaradi nevarnega šprinta kaznovan z dvomesečno prepovedjo dirkanja