Tom Dumoulin se bo spomladi osredotočil na enodnevne klasike

Tom Dumoulin bo letos spremenil tradicionalen razpored svojih dirk. V spomladanskem delu sezone se bo osredotočal na enodnevne klasike, le tu in tam pa se bo pojavil na štartu katere izmed etapnih dirk.

Nizozemec je že v preteklih letih kazal določeno mero ljubezni do enodnevnih dirk, a na njih do sedaj ni bil preveč uspešen. Letos želi dokazati, da zna zmagovati tudi na klasikah. Osredotočal se bo predvsem na italijanski in belgijski del koledarja.

Sezono bo otvoril z nastopom na Strade Bianche, štiri dni kasneje pa ekipo vodil na etapni dirki Tirreno-Adriatico. Po dirki dveh morij bo svoje talente zopet preizkušal na enodnevnih klasikah. Dvajsetega marca bo nastopil na prvem spomeniku sezone Milano-San Remo, nato pa se preselil v Belgijo.

Belgijski del dirk bo začel z debijem na klasiki E3 Saxo Bank, dober teden dni kasneje pa bo drugič v karieri nastopil na Dirki po Flandriji. Na tlakovani klasiki je nastopil že leta 2012, ko je šele začenjal svojo kariero. Tedaj dirke ni zaključil.

Nizozemsko moštvo z močno ekipo za klasike

Tom Dumoulin zaradi svoje višine in kronometrskih sposobnosti predstavlja veliko okrepitev ekipe za klasike. Tej bo v novi sezoni poveljeval Wout van Aert, ki bo v Dumoulinu dobil odličnega pomočnika. V ekipi za klasike lahko pričakujemo tudi Mike Teunissena, Paula Martensa, Tima Roosena in letošnjo okrepitev Edoarda Affinija.

Van Aert v Dumoulinu dobiva močnega pomočnika. (vir: twitter)

Dirka po Franciji ostaja glavni cilj

Spomladanski koledar dirk pa Tomu Dumoulinu ne bo spremenil načrtov za glavni del sezone. Še vedno namerava nastopiti na enem izmed Grand Tourov. Njegova glavna želja je Dirka po Franciji, kjer si želi deliti mesto kapetana.

Glede na izkušnje iz pretekle sezone bo Tour najverjetneje pripadel Primožu Rogliču, Dumoulin in Steven Kruijswijk pa bosta »prvi rezervi«. Nizozemca bosta verjetno dobila priložnost na eni izmed preostalih dveh tritedenskih dirk, kjer Rogliča najverjetneje ne bo.

Ekipa bo sicer dokončen razpored dirk kolesarjev naredila v prihodnjem tednu. Moštvo se bo tedaj sestalo prvič v novi sezoni, čaka jih namreč pripravljalni tabor v Alicanteju.

Prejšnji članekURADNO: Marc Hirschi je novi član UAE Emiratesov
Naslednji članekDirka po Poljski razglašena za najboljši športni dogodek na Poljskem