Thomas De Gendt v slogu Nostradamusa Pogačarju napoveduje prihodnost

Po včerajšnji neverjetni predstavi Tadeja Pogačarja, ki je na kronometru ugnal vse tekmece in močno povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci, je Thomas De Gendt pogledal v prihodnost in napovedal bero, ki jo bodo imeli mladi kolesarji v letu 2032.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) je eden najbolj znanih kolesarjev v karavani. Medijske strani največkrat polne zaradi svojih dolgih pobegov, ki se pogosto končajo uspešno, a v zadnjem času slavo pobira tudi z zapisi na družabnih omrežjih.

V času lanske prekinitve sezone je Belgijec na Twitterju razkril svojo superčloveško moč, zaradi katere je bil izločen z dirke Zwifta, pred dnevi je Brenta van Moera poimenoval za novega Thomasa De Gendta, tokrat pa je podrobneje pokomentiral Tadeja Pogačarja.

Kmalu po tem, ko je Tadej Pogačar zapeljal s štartne klančine in že na prvem vmesnem času prevzel vodstvo, je De Gendt v tvitosfero poslal zapis v zanj značilnem suhem humorju. »Ta Pogačarjev fant izgleda kar dobro,« se je glasil zapis, ki je prejel več kot 4500 všečkov.

Dve uri kasneje, ko je bilo že jasno, da je Pogačar zmagovalec kronometra in da je naredil ogromen korak naprej v skupnem seštevku, je De Gendt zopet sedel za tipkovnico. Tokrat se je ozrl v prihodnost, v kateri bodo po njegovem mnenju dominirali štirje kolesarji, v glavnini pa bomo še vedno lahko videli »mladeniča« Alejandra Valverdeja.

»Leto 2032. Evenepoel in Pogačar sta vsak osvojila 6 Tourov. Van der Poel bo na olimpijskih igrah tekmoval v 17 disciplinah in ciljal na 17 medalj. Van Aert je osvojil Pariz-Roubaix že sedmič. Valverde je oznanil, da bo nadaljeval še eno leto, saj še ne občuti starosti.«

Čez enajst let bomo videli, ali ima De Gendt v sebi kanček Nostradamusa in se bodo njegove napovedi uresničile.

Prejšnji članekKateri favoriti so v kronometru izgubili največ?
Naslednji članek»Sredinec« ženskemu kolesarstvu: Prenos največje dirke omogočen le za zadnjih 15 kilometrov