Thibaut Pinot ne bo nastopil na Dirki po Italiji

Iz Groupame-FDJ so sporočil, da so skupaj s Thibautom Pinotom sklenili, da Francoz izpusti prihajajočo Dirko po Italiji. Pretekli teden je nastopal na Dirki po Alpah in ugotovil, da mu bolečine v hrbtu še vedno preprečujejo konkurenčno dirkanje.

Pred dnevi je Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) povedal, da se bo Dirke po Italiji udeležil, le pod pogojem, da bo pripravljen 100-odstotno. Pet dni dirkanja v Alpah je razkrilo, da pripravljenost še ni na želenem nivoju, saj mu težave še vedno povzročajo bolečine v hrbtu, s katerimi se bori že zadnjih nekaj let.

»Thibaut Pinot se je udeležil Dirke po Alpah kot test pred Dirko po Italiji, a mu bolečine v hrbtu preprečujejo, da bi v celoti prikazal svoj potencial. Sklep ekipe in kolesarja je, da se odpove nastopu na Giru, ki se začne čez dva tedna,« so zapisali na spletni strani moštva.

Pinot bi moral v Italijo odpotovati kot kapetan moštva, po njegovi odpovedi pa v preostali sedmerici ni kolesarja, ki bi lahko zasedel mesto vodje. Francosko moštvo se bo tako najverjetneje podalo v lov na etapne zmage.

Težave Pinota se vlečejo že nekaj sezon. Sedaj se bo osredotočil na zdravljenje in se šele nato vrnil na dirke. (vir: twiter)

»Ne morem se skriti pred samim seboj. Zdravstveno stanje ni tako, da bi lahko sijal na Giru. Po nepotrebnem bi trpel in bil nezmožen pomagati ekipi,« je povedal Francoz.

»Sploh ne gre za vprašanje pripravljenosti, ampak za bolečino v hrbtu. Težko je razložiti. Na začetku etape hrbet deluje dobro, na zadnji etapi Dirke po Alpah sem celo uspel priti v beg. Na žalost se bolečina povečuje z nabiranjem kilometrov in na neki točki je prevelika, da bi se še lahko gnal.«

»Odpoved nastopa na Dirki po Italiji mi para srce, saj smo naredili vse, da bi bil tam. Zares smo se trudili, da bi lahko dirkal. Razočaran sem, a hkrati osredotočen na nov cilj. To je zdravljenje poškodbe, pustiti težave s hrbtom za menoj in se vrniti na običajni nivo, kjer se lahko borim z najboljšimi.«

Francosko moštvo za zdaj še ni sporočilo, kateri kolesar bo na italijanskem krogu nadomestil Pinota. Prav tako niso znani nadaljnji načrti za sezono glavnega zvezdnika ekipe, ki je pred začetkom leta povedal, da na Dirki po Franciji ne namerava nastopiti. A morda ga prav odsotnost na Giru ponovno vrne na domačo dirko.

Prejšnji članekRemco Evenepoel zavrnil cepljenje proti Covid-19, zaradi morebitnih zapletov pred Dirko po Italiji
Naslednji članekNapoved dirke: LIEGE-BASTOGNE-LIEGE