Thibaut Pinot, dobrodošel nazaj!

Thibaut Pinot je lansko leto veljal za enega glavnih favoritov dirke po Francije, a zaradi poškodbe predčasno končal dirkanje in strl srca mnogih Francozov. Štafetno palico je nato prevzel Julian Alaphilippe, kar je francoski javnosti nekoliko odvrnilo pozornost od Pinota. Kolesar FDJ-a je odločen, da letos poravna lanske račune in si končno pripelje rumeno majico.

Sezono pa bo potrebno začeti postopoma, česar v ekipi jasno zavedajo. Športni direktor Philippe Mauduit je povedal, da na Thibauta ne bodo pritiskali in mu nalagali dodatnega bremena ter s tem tvegali ponovne poškodbe, želijo namreč, da sam ugotovi, v kakšni formi je in le-to stopnjuje po lastnih zmožnostih in občutkih. V preteklih letih se je namreč izkazalo, da je Pinot dokaj dovzeten za poškodbe, zato so se letos poslužili drugačnega pristopa kot v prejšnjih letih.

Lanski Tour je Pinot zaključil v solzah. vir: twitter

Thibaut Pinot je zadnje tedne, skupaj s svojimi glavnimi pomočniki Davidom Gaudujem, Rudyjem Molardom in Anthonyjem Rouxom, preživel na višinskih pripravah na Tenerifih, kjer so se skupaj pripravljali na dirko po Provansi. Tam bo, ne glede na preteklo poškodbo, vloga kapetana pripadla Pinotu, ki bo imel ob sebi omenjeno trojico pomočnikov. Čeprav gre za dirko razreda pro, kjer zmaga šteje veliko, pa Mauduit zatrjuje, da svojega glavnega aduta ne želi obremenjevati s previsokimi pričakovanji, a se zaveda, da si bo visoka pričakovanja postavil Pinot sam, česar pa mu ne misli prepovedovati.

V kakšnem stanju je Pinot na začetku sezone se bo prvič pokazalo na tretji etapi, ko kolesarje čaka ciljni vzpon na znameniti Mont Ventoux. Športni direktor FDJ-a pa še enkrat več zatrjuje, da je šele začetek sezone, glavni cilji Pinota pa se pričnejo šele čez štiri mesece, zato zmage od njega ne pričakuje, a če jo bo lahko osvojil, bo ekipa naredila vse, da mu jo pomaga dobiti.

Pogledi celotne ekipe vključno s Pinotom so že usmerjeni v Tour, ki je letos glavni cilj Francozov in povsem realen domet Thibauta. Zavedajo se, da vsekakor ne bo lahko, saj je stanje Pinota po poškodbi še vedno uganka, vendar pozitiven odnos do situacije pri FDJ-ju črpajo tudi iz lanske sezone Gerainta Thomasa, ki je kljub bolezni, previsoki teži in padcu na dirki po Švici uspel priti do stopničk na Touru in zapreti usta nekaterim dvomljivcem. Če to lahko stori Thomas, lahko stori tudi Pinot, je prepričan Mauduit.

Pri FDJ-u upajo, da bodo letos večkrat videli take prizore. vir: twitter
Prejšnji članekSebastian Molano kolumbijski junak
Naslednji članekBouhanni prepričljiv v Provansi