Tao Geoghegan Hart v padcu utrpel zlom kolka

Na prvi pogled nedolžen padec je Taa Geoghegan Harta pustil v velikih bolečinah. Po odstopu z dirke je slikanje v bolnišnici razkrilo, da je utrpel zlom kolka, zaradi katerega ga v kratkem čaka operacija.

Velika novica najdaljše 11. etape Dirke po Italiji je bila odstop člana Ineos Grenadiersov Taa Geoghegan Harta, ki je zasedal 3. mesto v skupnem seštevku. Na enem izmed spolzkih levih zavojev mu je, tako kot še nekaterim favoritom, spodneslo kolo in znašel se je ne tleh.

Vsi tekmeci so lahko nadaljevali z dirkanjem, Britanec pa je obležal na tleh in se zvijal v bolečinah. Takoj je bilo jasno, da je njegove dirke konec, kar je tudi jasno povedal ekipi, ko ga je spraševala, če lahko nadaljuje.

Britanec je bil na nosilih odpeljan v reševalno vozilo, ki ga je nemudoma odpeljalo v bolnišnico. Tam je prestal podrobnejše preglede, ki so razkrili, da je poškodba vse prej kot nedolžna.

Rentgensko slikanje je razkrilo zlom kolka. V uradni izjavi so iz ekipe sporočili, da Britanca zaradi poškodbe čaka operativni poseg, nato pa dolgo okrevanje, ki za zdaj še nima predpisane časovnice.

”Po nadaljnjih preiskavah je slikanje potrdilo, da je Tao utrpel zlom levega kolka, ki bo zahteval operacijo,” so zapisali v ekipi.

Nekaj ur kasneje se je na družbenih omrežjih oglasil tudi nesrečni Geoghegan Hart. Ožaloščen se je poslovil od dirke in se zahvalil navijačem za vso podporo.

”Razočaran sem, da se je moj Giro končal na takšen način. Hvala za vsa sporočila in podporo. Bil sem navdušen nad nadaljevanjem dirke in ljubil vsako njeno minuto,” je zapisal 28-letnik.

Ineos Grenadiers dirko nadaljujejo s šestimi kolesarji. Že pred časom je odstopil Filippo Ganna, sedaj pa še Tao Geoghegan Hart. V včerajšnjem padcu je bil udeležen tudi Pavel Sivakov, ki je posledično izgubil 14 minut in izpadel iz boja za najvišja mesta v skupnem seštevku.

Pred 11. etapo je bila britanska ekipa v izjemnem položaju in imela v prvi enajsterici kar pet kolesarjev. A le en dan je bil dovolj, da so se karte povsem premešale. V najboljši deseterici so ostali še trije kolesarji, med njimi seveda tudi Geraint Thomas, ki še naprej drži prvo mesto.

Prejšnji članekEtapa, polna odstopov, pripadla Pascalu Ackermannu
Naslednji članekChristophe Laporte član Jumbo-Visme še vsaj tri leta