Tadej Pogačar v zaključku Tre Valli Varesine dokazal, da je tudi odličen šprinter

V Italiji se je odvila še zadnja pripravljalna dirka pred zadnjo dirko sezone – Dirko po Lombardiji. Na razgibani trasi dirke Tre Valli Varesine je bil najhitrejši Tadej Pogačar, ki je moral delo dokončati v šprintu manjše skupine.

Slabih 200 kilometrov dolga trasa, ki je karavano popeljala preko treh dolin, je napovedovala zmago hribolazca. Kolesarji so namreč morali premagati 3400 višinskih metrov, zato težji kolesarji resnih možnosti niso imeli.

Kljub razgibani trasi pa vzponi niso bili tako zahtevni, da bi naredili resnejšo selekcijo. V zaključne metre je tako skupaj prišlo kar dvajset kolesarjev, ki so se v šprintu udarili za zmago.

Le redki hribolazci v karavani imajo v svojem arzenalu tudi tako dober šprint kot Tadej Pogačar (UAE Emirates). Slovenec je znova potrdil, da je lahko tudi hiter. V izjemno dolgem šprintu je opravil z vso konkurenco in na najboljši možen način končal s pripravami na zadnji spomenik sezone.

Slovenski as se je tako podpisal že pod svojo 45. zmago v karieri, hkrati pa nadgradil lanski rezultat, ko je bil na Tre Valli Varesine tretji. Drugo mesto je tokrat pripadlo Sergiu Higuiti (Bora-hansgrohe), tretji pa je bil Alejandro Valverde (Movistar).

“Zelo sem vesel zmage. Bila je hitra dirka in ekipa je opravila zelo dobro delo, da je v zaključku dirko obdržala skupaj. Še posebej izjemen je bil Diego Ulissi, ki me je popeljal v zadnji krog. Šprint je bil zame najboljša možnost v zaključku in vse se je izšlo perfektno,” je v cilju povedal Pogačar.

“Gre za dober rezultat pred Dirko po Lombardiji. Tam bo težje kot lani, a potrudili se bomo po najboljših močeh.”

Tadeja Pogačarja v soboto čaka zadnja dirka sezone. Na Dirki po Lombardiji bo branil lansko zmago. Tam lahko pričakuje precej močno konkurenco, med katero izstopa zmagovalec Dirke po Franciji Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma). Danec je na Dirki po Hrvaški dokazal, da je v dobri formi, a je moral na koncu priznati premoč Mateju Mohoriču (Bahrain Victorious), ki bo prav tako nastopil v Italiji.

Prejšnji članekSe po 35 letih na Dirko po Franciji vrača orjak Centralnega masiva?
Naslednji članekLoreni Wiebes vidno neprijetno med stalnim dotikanjem redarja