Tadej Pogačar v decembru še na kriterij v Madrid

Konec je počitnic. Kolesarji se počasi vračajo v Evropo, kjer bodo začeli priprave na novo sezono. Tadej Pogačar se bo v kratkem udeležil kriterija v Madridu, ki bo služil kot uvod v pripravljalno obdobje.

Tadej Pogačar ima za seboj pestre počitnice. Zadnje dni je skupaj z zaročenko Urško Žigart preživel v Kolumbiji, kjer se je udeležil dirke Giro de Rigo, ki jo organizira Rigoberto Uran. Po opravljeni dirkije par še nekaj časa ostal v južni Ameriki in si pod vodstvom Urana ogledal lepote Kolumbije.

Ob vrnitvi v Evropo pa Pogačarja čakajo priprave na novo sezono. Te bo začel z dirkami, ki pa ne bodo imele posebnega rezultatskega pomena. Pred časom je že potrdil, da se bo konec meseca udeležil dobrodelnega kriterija v Monaku, sedaj pa je postalo uradno, da bo nastopil tudi na kriteriju v Madridu.

Pogačar ima na Madrid lepe spomine. Tam je prvič stopil na zmagovalni oder Grand Toura. (vir: twitter)

Na ulicah španske prestolnice se bo za zmago boril 4. decembra. Španski časnik Marca je potrdil, da se bo Slovenec pojavil na štartni črti ob številnih drugih španskih zvezdnikih karavane. Za zdaj je Pogačar edini tujec na štartni listi, ki pa se bo verjetno še razširila.

Svojo udeležbo sta potrdila tudi Pogačarjeva klubska kolega Juan Ayuso in Marc Soler (UAE Emirates), kot tudi nekateri Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) in Juanpe Lopez (Trek-Segafredo).

Gledalci bodo lahko pesti stiskali tudi za Luisa Leona Sancheza, Iona Izagirreja, Javierja Roma, Jonathana Lastro in številne druge člane največjih kolesarskih ekip.

Kolesarski konec tedna v Madridu bo sestavljen iz dveh dirk. Najprej bo na sporedu dirka izločanja, kjer je vsak krog z dirke izločen zadnjeuvrščeni kolesar. Nato pa sledi še klasičen kriterij po ulicah španske prestolnice.

Organizatorji nameravajo izpeljati tudi žensko dirko, a za zdaj še niso objavili imen kolesark, ki bodo na štartu.

Prejšnji članekMatej Mohorič imenoval kolesarja, ki se bolje spuščata kot on
Naslednji članekSonny Colbrelli bo pri Bahrain Victorious opravljal vlogo ambasadorja