Tadej Pogačar uradno odpovedal dirko Po Sloveniji, za Tour ga ne skrbi

Na novinarski konferenci med pripravami v Sierra Nevadi je Tadej Pogačar tudi uradno potrdil namigovanja, ki so krožila v zadnjih tednih. Na dirki Po Sloveniji ga zaradi poškodbe zapestja ne bo, medtem ko verjame, da bo na Dirki po Franciji v ustrezni formi.

Dirka Po Sloveniji je tudi uradno ostala brez prvega zvezdnika. Dvakratni zmagovalec Tadej Pogačar ne bo branil zelene majice, saj poškodba zapestja oziroma okrevanje po njej še ni na točki, ki bi mu omogočalo nemoteno dirkanje.

Program dirkanja pred Tourom bo za Pogačarja tako zelo okrnjen, a vseeno se v Francijo ne bo podal povsem brez dirkaških občutkov. Udeležil se bo namreč državnega prvenstva v kronometru in na cestni dirki, kjer bo veljal za glavnega favorita.

Kronometer bo letos potekal 22. junija in se vrača na traso, ki smo jo videli že pred kratkim. Kolesarje znova čaka vzpon na Pokljuko, kar Pogačar označuje za dober trening kronometra pred francosko pentljo. Tri dni kasneje, torej 25. junija, bo potekalo še državno prvenstvo v cestni dirki, ki ga letos gosti Radovljica.

“Kronometer je letos znova na Pokljuko. Zelo dober trening za kronometer na Dirki po Franciji in cestna dirka mi bo dala dan dirkanja. Zadnjih nekaj dni bom treniral za motorjem, da se navadim na hiter ritem, ritem dirkanja,” je v druženju z novinarji povedal Slovenec.

Pogačar se je ekipi sicer pred kratkim pridružil na pripravljalnem taboru, kjer pa za zdaj še trenira po prilagojenem programu. Želja je, da se čim prej vrne k normalnemu treningu in začne dvigovati formo za Dirko po Franciji.

“Prva nekaj dni je namenjeno navajanju, naslednji teden pa upam, da lahko treniram na polno. Dirka po Franciji je že blizu, a forma ni tako slaba, kot sem mislil, da bo,” je optimističen 24-letnik.

“Moja osredotočenost na tem pripravljalnem taboru je, da se prvi teden vrnem povsem na cesto in mi je na kolesu čim bolj udobno. Drugi in tretji teden oziroma zadnjih 10 dni pa računam na dober sklop treningov, nato pa ogled tras v Alpah in še nekaj dni v Sestrieru,” je še dodal.

Prejšnji članekMed plezanjem se je smrtno ponesrečil Matej Kravos, nekdanji zmagovalec Maratona Franja
Naslednji članekSam Oomen o zabavi po Dirki po Italiji: “Primož Roglič obožuje pivo”