Tadej Pogačar tudi uradno po olimpijadi odhaja na Dirko po Španiji

Že ob začetku sezone je Tadej Pogačar napovedal, da bo letos prvič v karieri skušal odvoziti dva Grand Toura v enem letu. Nastop na Touru nikoli ni bil pod vprašajem, porajala pa so se vprašanja, ali bo res odpotoval v Španijo. Iz moštva so sedaj potrdili njegov nastop na Vuelti.

Zaradi dominantnosti na Touru, kjer se pelje proti drugi zaporedni zmagi, so se mnogi spraševali, ali bo Tadej Pogačar res odšel še na Dirko po Španiji, ali pa je bil to le rezervni načrt ob neuspehu v Franciji. Ekipa je sedaj potrdila, da se bo slovenski as še drugič v karieri podal na Vuelto.

»Da, Vuelta je v Tadejevem programu, čeprav smo trenutno osredotočeni na Tour in osvojitev drugega naslova z njim. Upam, da Dirke po Franciji ne konča preveč utrujen, da bo lahko dobro nastopal na Vuelti,« je za španski časnik AS povedal direktor ekipe Joxean Fernandez Matxin.

Preden se bo Pogi vrnil na dirko, ki jo je leta 2019 končal na tretjem mestu za Primožem Rogličem in Alejandrom Valverdejem, bo nastopil še na olimpijski cestni dirki. Ta bo na sporedu le teden dni po koncu Toura in tri tedne pred začetkom španskega kroga.

Leta 2019 se je na Vuelti podpisal pod tri etapne zmage. (vir: twitter)

Pogačarja v Španiji čaka močna konkurenca, nekoliko ironično morda celo močnejša kot na Touru. Po zgodnjem odstopu s francoske dirke je namreč svoje misli proti Vuelti usmeril Primož Roglič, ki kljub drugačnim napovedim pred sezono sedaj načrtuje branjenje dvojne krone.

Poleg slovenskega dvojca bodo na španskih cestah v vrstah Ineos Grenadiersov nastopili Egan Bernal, Adam Yates, Dani Martinez in Richard Carapaz, skalp Slovencev pa bodo skušali vzeti še Rigoberto Uran (EF Educatino-Nippo), Max Schachmann (Bora-hansgrohe), Mikel Landa (Bahrain Victorious) in trojica Movistarja, ki jo spremljamo že na Touru – Alejandro Valverde, Enric Mas, Miguel Angel Lopez.

Slovencem se v Španiji letos obeta lepo število predstavnikov. Pogačar in Roglič sta tista, ki bosta najbolj na očeh javnosti, a zaenkrat imata mesto v zasedbi svoje ekipe rezervirano še dva Slovenca. Jan Polanc bo po presenetljivem izpadu iz ekipe za Tour svojo pomoč Pogačarju nudil v Španiji, drugi Grand Tour, po nastopu na Giru, pa čaka tudi Jana Tratnika, ki bo na voljo Mikelu Landi.

Prejšnji članekBelgijsko čudo in skriti danski as
Naslednji članekMark Cavendish: Marianne Vos je moj navdih. Najboljša vseh časov!