Tadej Pogačar slavil zmago na kriteriju v Madridu

Zadnje proste dni je Tadej Pogačar izkoristil za udeležbo kriterija v Madridu. Skupni seštevek točk na dveh dirkah, ki sta bili organizirani, je bil dovoljšen, da se je podpisal pod skupno zmago.

Prvi kriterij v Madridu je v večini na štartu pozdravil španske kolesarje, tuje sile pa je predstavljal Tadej Pogačar (UAE Emirates). Slovenski zvezdnik je svojo nalogo opravil dobro, saj se je podpisal pod skupno zmago.

Najprej je bila na sporedu 30 krogov dolga dirka na izločanje, v kateri je slavil Juan Ayuso (UAE Emirates) pred Jonathanom Lastro (Caja Rural). Pogačar je v deževnem vremenu na ulicah Madrida zasedel tretje mesto.

Slovenec je tako na cestni dirki, dolgi 35 krogov, moral prispevati levji delež h končni zmagi. Dva kroga pred koncem je na promenadi Paseo de la Castellana, na navdušenje okoli 1000 gledalcev, ki so se zbrali ob cesti, napadel iz glavnine in s samostojnim napadom vztrajal vse do cilja.

Z zmago na drugi dirki je Pogačar prišel do skupne zmage. (vir: twitter)

Tretje in prvo mesto sta bila dovolj, da se je Pogi popisal pod končno zmago in tako premor med sezonama končal na najlepši možen način. Z dirkami je za letos zaključil, saj se začenja pripravljalno obdobje.

V prihodnji sezoni bo imel Slovenec dva glavna cilja. V pogovoru z mediji je potrdil, da se bo posvetil predvsem Dirki po Franciji in svetovnemu prvenstvu, preostale dirka pa bodo določene naknadno. Tudi ponoven nastop na Dirki po Španiji, katerega čaka že vse od debija leta 2019, je še pod vprašajem. O njem se bo odločalo med pripravljalnim taborom.

Kolesarji so se sicer na madridskem kriteriju na štartu poklonili preminulemu Davideju Rebellinu. Z minuto molka so se spomnili na nesrečnega Italijana, ki ga je pretekli teden med treningom do smrti povozil tovornjak.

Prejšnji članekJe Matej Mohorič najboljši spustaš na svetu?
Naslednji članekZaključni kronometer Dirke po Franciji 2024 se bo začel v Monaku