Tadej Pogačar se odpoveduje Dirki po Italiji: “Moj cilj je znova osvojiti Dirko po Franciji”

Debi Tadeja Pogačarja na Dirki po Italiji bo moral še počakati. Kljub pritisku s strani organizatorja, Slovenca v Italiji letos ne bo, saj se znova podaja v lov na rumeno majico.

Po drugem mestu na letošnji Dirki po Franciji ima Tadej Pogačar v prihodnji sezoni zgolj en cilj – znova osvojiti rumeno majico. Dirka vseh dirk je najvišje na njegovem seznamu, zato je celoten koledar podrejen nastopu v Franciji.

Po letošnjem drugem mestu je moj cilj, da znova osvojim Tour,” je v pogovoru za La Gazzetta dello Sport povedal slovenski as in s tem razočaral italijanske kolesarske navdušence. Te si namreč že leta želijo nastopa Pogačarja na Dirki po Italiji, a bodo morali nanj počakati še vsaj eno sezono.

“Ne vem, kdaj bom lahko napadal rožnato majico. To je dirka, ki mi je všeč in me navdušuje. A okoliščine so take, da je Dirke po Franciji moja prioriteta,” je pojasnil 24-letnik.

Pogačar bo tudi v prihodnji sezoni nastopil na nekaterih italijanskih dirkah, a večinoma v začetku sezone. (vir: twitter)

Pogačar verjame, da lahko v letu 2023 znova osvoji rumeno majico. Zadovoljen bo, če v Francijo pride podobno pripravljen kot letos, saj meni, da je bila priprava že sedaj povsem zadostna.

“Vesel bom, če bom pripravljen podobno kot v minuli sezoni, ko sem zmagoval na pomembnih dirkah. Seveda je glavni cilj ponoven napad na Tour, a to ne bo lahko.”

Slovenski as že ima narejen okviren koledar najpomembnejših dirk, na katerih bo nastopil v prihodnji sezoni. Razočaranim italijanskim navijačem obljublja, da ga bodo lahko gledali na njihovih cestah, a predvsem v začetku sezone.  

“Italija ne bo manjkala v koledarju,” je pojasnil Pogi, ki načrtuje nastop na klasiki Milano-San Remo, najverjetneje pa bo branil tudi zmago na Tirreno-Adriatico in Strade Bianche.

Preostale dirke sezone so še precej nedorečene, a Slovenec si je označil nekaj dirk, kjer bi rad preizkusil svoje sposobnosti. V prvi vrsti je to Dirka po Flandriji, kjer je v minuli sezoni nastopil prvič in prišel do 4. mesta.

“V mojem srcu je želja, da nadgradim svoje četrto mesto na Dirki po Flandriji. San Remo je še ena dirka, ki je nisem uspel osvojiti. Nazadnje pa je tu še svetovno prvenstvo, dirka, ki jo resnično pogrešam in bo v 2023 prijeten izziv, s to novostjo, da bo mavrična majica na voljo že poleti.”

Svetovno prvenstvo bo letos potekalo v Glasgowu in bo za razliko od preteklih izvedb na sporedu že avgusta. Kljub temu da trasa še ni razkrita, že lahko trdimo, da bo Tadej Pogačar tudi tam eden izmed favoritov za zmago, saj praktično ni trase, ki mu ne bi odgovarjala.

Prejšnji članekPodnebni aktivisti z Dirke po Franciji jo bodo odnesli le z denarno kaznijo
Naslednji članekWout van Aert s klubskimi kolegi že na ogledu trase spomladanskih klasik