Tadej Pogačar prestavlja januarski začetek sezone

Tadej Pogačar bi moral novo sezono začeti na Majorki na tamkajšnjem štiridnevnem kolesarskem izzivu, a je ta zaradi slabe epidemiološke slike že odpovedan. Prve kilometre v novi sezoni bo Volk s Klanca tako nabral na Dirki po Valencii.

Izziv Majorka bi moral potekati med 28. in 31. januarjem, a so ga organizatorji predčasno odpovedali. Predpisi na otoku namreč dovoljujejo zbiranje največ 50 ljudi, kolesarska karavana pa je seveda mnogo večja.

Kolesarski dogodek na Majorki bi letos praznoval 30. obletnico. Gre za sklop štirih enodnevnih dirk, kjer sta dve namenjeni hribolazcem, dve pa šprinterjem. Kolesarji lahko nato izbirajo, na katerih dirkah bodo nastopali.

Organizatorji dirke so že začeli iskati nov datum za izvedbo. Trenutno se spogledujejo s terminom med 13. in 16. majem, a uradne potrditve še niso dobili. Majski termin je za dirko veliko manj ugoden. Večina ekip, ki so potrdile nastop v januarju, se bo maja namreč pripravljalo na Dirko po Franciji.

»Močno obžalujemo, da smo morali sprejeti to odločitev, a trenutna situacija nas sili k odgovorni skrbi za zdravje vseh udeležencev dirke,« je povedal direktor dirke Manuel Hernandez.

»Od danes naprej se bomo trudili, da dirko izpeljemo med 13. in 16. majem in tako v pravem slogu proslavimo 30-letnico.«

Pogačar bo v Valencii branil lansko zmago

Čast otvoritve Pogačarjeve sezone je sedaj pripadla Dirki po Valencii. Ta se bo začela 3. februarja in trajala pet dni.

Slovenski as je v Valencii sezono otvoril že lani. Že takoj na začetku leta je dokazal, da je odlično pripravljen in si v močni konkurenci privozil skupno zmago. Poleg končnega slavja je na svoj račun dodal še dve etapni zmagi.

Poleg Pogačarja je nastop na Dirki po Valencii napovedal tudi Matej Mohorič. Član Bahrain Victoriousa je tam nastopil že lani in na tretji etapi dosegel odlično tretje mesto. Dirko je sicer končal na 24. mestu.

Prejšnji članekDirka po Poljski razglašena za najboljši športni dogodek na Poljskem
Naslednji članekPogačar odhaja na Tour branit rumeno majico, v načrtu tudi Vuelta