Tadej Pogačar: “Nekoliko sem presenečen nad svojo formo”

Tadej Pogačar je sezono začel udarno. Bolje ne gre. Dve dirki, dve zmagi. V cilju prve etape Dirke po Andaluziji, kjer že uživa 38-sekundno prednost, je priznal, da je tudi sam presenečen nad svojo formo na začetku sezone.

Po treh letih lovljenja zmag na UAE Touru je Tadej Pogačar letos sklenil spremeniti uvod v sezono. Z ekipo je izbral španske preizkušnje, na katerih pa je rezultat enak ali še boljši, kot je bil v preteklosti na arabskem polotoku.

Pogačar je sezono začel na manjši dirki Jaen Paraiso Interior in jo z dominantno predstavo tudi osvojil. Podobno močen je bil tudi dva dni kasneje na uvodni etapi Dirke po Andaluziji, kjer je zopet navdušil s samostojno akcijo daleč od cilja.

Kolesarski svet je navdušen nad predstavami Slovenca in se že veseli Dirke po Franciji. Čeprav je pot do tja še dolga, mnogi že poudarjajo, da bo letos Pogačar na njej drugače. Bolj odločen, bolj lačen zmage, boljši.

Tadej Pogačar dominira od prvega dneva sezone naprej. (vir: twitter)

Vseeno pa ne gre hvaliti dneva pred nočjo. Do francoske pentlje bo na sporedu še precej dirk in jasno je, da Pogačar ne bo zmagal vsake izmed njih. Tega se zaveda tudi sam.

“Nekoliko sem presenečen nad svojo formo. Vedel sem, da sem pripravljen, a nikakor nisem pričakoval, da bom že imel na računu dve zmagi,” je povedal Slovenec, ki je bil v lanski sezoni najhitrejši na 16 dirkah.

Pogačar bo imel v nadaljevanju tedna še nekaj priložnosti za etapne zmage, čeprav na papirju nobena izmed etap ne izgleda tako zahtevna kot včerajšnja. Veliko več se bo v nadaljevanju odločalo v zadnjem kilometru etape, kjer moč UAE Emirates ne bo prišla tako do izraza kot prvi dan.

“Danes je bilo ekipno delo izjemno. Opravili smo dobro delo in fantje so me z zelo visokim tempom vodili na zadnji vzpon, kar mi je bilo zelo všeč,” je po prvi etapi povedal 24-letnik. “Vzpon je bil strm. Našel sem trenutek za napad in užival na cesti do cilja.”

Do konca dirke so na sporedu še štiri etape in kljub pozivom nekaterih oboževalcev, naj skuša osvojiti vsako izmed njih, bo Pogačar že v tem tednu prvič “premagan”. A zdi se, da mu bo skupno zmago vzeti zelo težko, čeprav Slovenec ostaja previden.

“Kar se tiče vodstva v skupnem seštevku Dirke po Andaluziji bo zelo težko braniti majico vodilnega do konca. Na sporedu je nekaj zahrbtnih etap, a lahko se bom zanašal na močno ekipo, ki mi vliva upanje, da lahko dosežem svoj cilj,” je še skromno dodal.

Prejšnji članekTadej Pogačar že prvi dan dokazal, da je lačen zmage
Naslednji članekNeverjetni Pogačar tudi v tretje ostaja neporažen