Tadej Pogačar ne bo branil zmage na Strade Bianche

V koledarju Tadeja Pogačarja je prišlo do nove spremembe. Iz njega je prečrtal Strade Bianche, saj se želi v celoti posvetiti nastopu na Pariz-Nica, kjer se bo prvič v sezoni srečal z Jonasom Vingegaardom.

Bele ceste Toskane bodo letos dobile novega zmagovalca. Tadej Pogačar se je z ekipo odločil, da ne bo branil lanske zmage in se bo raje posvetil nastopu na dirki Pariz-Nica. Ta se bo namreč začela le dan po Strade Bianche in čeprav bi Slovenec lahko združil obe dirki, se je odločil za bolj previden pristop.

Pogačar se je odpovedal letu iz Toskane v Pariz s privatnim letalom in bo raje že nekaj dni pred francosko dirko pripotoval v Pariz. Glavni razlog za to so priprave in usklajevanje z ekipo pred ključnim ekipnim kronometrom v tretji etapi.

“Bila je težka odločitev, saj sta tako Strade kot Pariz-Nica videti zelo zanimiva izziva, a mislim, da tovrsten izziv lahko še nekoliko počaka,” je v pogovoru za Sporzo povedal 24-letnik.

“Če želim biti zares dober na Pariz-Nici, kjer nisem še nikoli nastopil in je izjemno težka dirka, potem bo ekipni kronometer izjemno pomemben in moram pred dirko preživeti nekaj dni skupaj z ekipo.”

“Če bi vozil Strade Bianche, bi bilo to nemogoče. Na ekipni kronometer bi šel brez poznavanja skupine in mislim, da to ne bi delovalo.”

Tadej Pogačar v letošnji sezoni precej spreminja tekmovalni koledar in preizkuša dirke, na katerih še ni nastopil. (vir: twitter)

Pogačar v letošnji sezoni torej precej spreminja svoj ustaljeni koledar dirk. Iz njega je že prečrtal eno najpomembnejših dirk ekipe UAE Tour, kjer bi moral prav tako braniti skupno zmago. Sedaj se je odpovedal še nastopu na Strade Bianche, prav tako pa ne bo branil zmage na Tirreno-Adriatico, ki poteka sočasno z dirko Pariz-Nica.

Nadaljevanje sezone je (vsaj za zdaj) precej bolj podobno lanskemu koledarju. Pogačar bo po francoski dirki nastopil na Milano-San Remo, nato pa odpotoval v Belgijo in se tam pripravil na Dirko po Flandriji.

V aprilu nato namerava nastopiti na vseh preostalih najpomembnejših enodnevnih dirkah, tudi Liege-Bastogne-Liege. Sledil bo daljši tekmovalni premor, ki ga bo prekinil z dirko Po Sloveniji, kot zadnjo pripravo pred Dirko po Franciji.

“Od sedaj naprej bodo na sporedu le težke, pomembne dirke. Skušal bom dobro opraviti na klasikah, predvsem Milano-San Remu in Flandriji. Nato pa bodo vse oči oprte na Tour,” je še dodal Slovenec.

Pogačar je letošnjo sezono sicer začel nad vsemi pričakovanji. V šestih tekmovalnih dneh je zbral že pet zmag. Za primerjavo, v lanski sezoni je imel ob koncu leta na svojem računu 16 zmag.

Prejšnji članekDirka Po Sloveniji se bo ob 30-letnici začela v Celju
Naslednji članekRubio presenetil Evenepoela, ki vseeno oblači rdečo majico