Tadej Pogačar moral priznati premoč izjemnemu Enricu Masu

Enric Mas je bil najmočnejši na Dirki po Emiliji, ki se je pričakovano odločila na vzponu do bazilike San Luca. Tadej Pogačar je moral v zaključku priznati premoč Špancu in se zadovoljiti z drugim mestom.

Vedno razburljiva Dirka po Emiliji tudi letos ni razočarala. Kolesarji so se znova petkrat povzpeli na znameniti vzpon San Luca, kjer v ospredju ostanejo le najboljši hribolazci karavane.

Tudi letos se je skupinica favoritov iz kroga v krog manjšala. Na predzadnjem vzponu pa smo videli odločilno potezo, ko je napadel Enric Mas (Movistar) in s seboj potegnil še Tadeja Pogačarja (UAE Emirates). Dvojica se je kmalu preselila do ubežnikov, kjer se jima je pridružil še Domenico Pozzovivo (Intermarch-Wanty-Gobert).  

Kmalu so ubežniki odpadli in omenjena trojica je sama začela zadnji vzpon. Tam pa je že zgodaj napadel Mas, ki je bil danes v vrhunski formi. Španec si je nemudoma pripeljal nekaj metrov prednosti, ki jih ne Pogačar ne Pozzovivo nista uspela izničiti.

Mas je tako sam nadaljeval proti cilju in že zgolj pogled na elegantno vrtenje pedal je razkrilo, da danes ne bo ujet. V cilj je zapeljal osamljen, deset sekund pred zasledovalcema.

Šprint za drugo mesto je pričakovano dobil Tadej Pogačar, ki je strl domačega aduta Pozzoviva. Slovenski as je tako znova dokazal, da je pred Dirko po Lombardiji dobro pripravljen, a danes je žal naletel na močnejšega tekmeca.

Pogačarja v torek čaka še Dirka treh dolin, ki bo zadnja preizkušnja pred sobotno Dirko po Lombardiji, kjer bo branil lansko zmago.

Prejšnji članekNairo Quintana naznanil presenetljiv odhod iz Arkee-Samsic
Naslednji članekVinegaard kralj Hrvaške, Mohorič zopet odličen